Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Texas snur om gjenåpningen

Planene for gjenåpning stanses nå etter at smitten har økt i delstaten.

FOTO: Associated Press
FOTO: Associated Press Vis mer

- Delstaten Texas setter alle ytterligere faser i gjenåpningen på vent, mens vi retter innsatsen mot den siste økningen i smittetilfeller og sykehusinnleggelser, opplyser guvernør Greg Abbotts kontor i en uttalelse.

Texas er i fase to av pandemien, og forretninger har lov til å drive med 50 prosent kapasitet.

- Det siste vi vil gjøre, er å gå baklengs og stenge ned forretninger. Denne midlertidige pausen vil hjelpe delstaten vår med å få kontroll over spredningen, tilføyer guvernøren.

Skrekktall

USA hadde onsdag sitt største antall nye smittede på én dag siden april, viser tall innhentet av CNN, New York Times og Johns Hopkins University.

Rundt 35 000 tilfeller ble registrert. Ifølge New York Times' statistikk er det den tredje verste dagen siden viruset fikk fotfeste i USA.

Landet har økt kapasiteten til å teste potensielle virussmittede betraktelig siden april, men økningen skyldes trolig også store smittehopp i delstater som Florida, Arizona, California og Texas.

Guvernøren ber også innbyggerne om å bruke munnbind og overholde retningslinjer for sosial avstand.

Sosial avstand

Guvernøren og flere helseeksperter minner også innbyggerne på at de må bruke munnbind og overholde retningslinjer for sosial distansering.

Det har den siste tida vakt oppmerksomhet at folk slutter å bruke munnbind og tar lett på tiltakene. Administrerende direktør ved Houston Methodist sykehussystem sa onsdag til The Guardian at folk er blitt selvgode.

- Folk ble selvgode. Og helt ærlig, det kommer tilbake og biter oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!