Thaer (20) skulle sprenge seg i lufta

Her blir Thaer Abo Asab ført bort av israelske sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 20-åringen var en av fire menn som ble pågrepet med eksplosiver i dag. Asab hadde med seg et bombebelte som skulle brukes til en selvmordsaksjon.

Han ble stoppet ved den militære kontrollposten ved Beit Iba og beordret til å stanses.

Asab ble bedt om å legge seg på bakken.

Soldatene ransaket en sekk 20-åringen hadde med seg og la raskt merke til et knippe ledninger i sekken. Så fant de bombebeltet.

Asab, som er fra den palestinske byen Qalqiliya, ble pågrepet umiddelbart og ført bort av de israelske soldatene. Kontrollposten ble stengt i to timer mens bomben ble uskadeliggjort.

De tre andre som ble pågrepet i dag, var i besittelse av brannbomber. De ble tatt ved en veisperring ved Kalandia, i nærheten av Ramallah.

Israelske militærstyrker har pågrepet en rekke ungdommer som har vært i besittelse av eksplosiver og ammunisjon de siste månedene. 15 palestinere under 18 år skal ha blitt arrestert med bombebelter ved forskjellige kontrollposter på Vestbredden siden april.

Tirsdag denne uka ble en 15 år gammel palestinsk gutt arrestert etter at israelske soldater fant to rørbomber på ham. Søndag ble en 14-åring tatt med to rørbomber. Den israelske hæren tror 14-åringen planla et selvmordsangrep.

Thaer (20) skulle sprenge seg i lufta

Tenåringer har stått bak over hundre selvmordsaksjoner siden 2001, melder avisa Haaretz.

Det har pågått en uformell våpenhvile mellom palestinerne og israelittene siden slutten av januar.

SPRENGT: Eksperter fra forsvaret uskadeliggjorde bombebeltet.