Thai Airways-fly letter fra Gardermoen i kveld

Over 56 timer seinere enn planlagt.

TEKNISK FEIL:: Flere hundre passasjerer måtte overnatte på Gardermoen to netter på rad, på grunn av en teknisk feil på et Thai Airways-fly. Ellinor Stensø (t.h.) og hennes bror Esten Arild Stensø, begge fra Trondheim, var to av de uheldige passasjerene. Foto: Marvin Thorsø
TEKNISK FEIL:: Flere hundre passasjerer måtte overnatte på Gardermoen to netter på rad, på grunn av en teknisk feil på et Thai Airways-fly. Ellinor Stensø (t.h.) og hennes bror Esten Arild Stensø, begge fra Trondheim, var to av de uheldige passasjerene. Foto: Marvin Thorsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyet fra Thai Airways skulle egentlig forlate Gardermoen søndag klokka tolv, men måtte snu og kjøre tilbake til gaten på grunn av tekniske problemer.

Bortimot 300 passasjerer ble dermed innlosjert på hotell, i påvente av at feilen skulle utbedres.

- Det var ikke akkurat her vi hadde tenkt å tilbringe ferien vår, sa passasjer Mai Torunn Brattås fra Fredrikstad til Dagbladet i går.

I ettermiddag, over to døgn etter at flyet egentlig skulle ha lettet, kunne Thai Airways opplyse om at feilen endelig var utbedret. Da hadde mekanikere jobbet med flyet, som er av typen Boeing 777-300, hele dagen.

Flyet forlater Oslo Lufthavn klokka 20.30 i kveld, og de passasjerene som ikke er blitt booket om til andre flighter, kan endelig glede seg til å starte ferien i Thailand.

- Det var veldig, veldig deilig å få den bekreftelsen, sier Elisabeth Haukaas Norum, salgsansvarlig for Thai Airways International i Oslo, til Dagbladet.

Hun opplyser at forsinkelsen skyldtes en alvorlig teknisk feil.

- Den informasjonen jeg har tilsier at det var en «fuel leak» eller «oil leak», og det kan være veldig farlig, sier Norum.

Ifølge Norum, var flesteparten av passasjerene allerede blitt booket om. Thai Airways flyr daglig Oslo-Bangkok med avgang klokken 13.30.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer