Thai-kvinne savnet

HOBØL (Dagbladet): Politiet etterforsker nå om den asiatiske kvinnen som ble funnet drept i Hobøl kan ha vært en prostituert kvinne fra Thailand. For noen uker siden skal en thailandsk kvinne ha forsvunnet fra et massasjeinstitutt i Oslo. Politiet frykter at hun kan ha blitt likvidert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på kvinnen som ble funnet i Hobøl skal ha skjedd i tidsrommet da den prostituerte kvinnen forsvant fra massasjeinstituttet i Oslo.
I går ble Oslo politikammer koblet inn i drapsetterforskningen i Hobøl. Ett av de 20 tipsene som politiet fikk i drapssaken i går var nemlig et tips om at en prostituert ved et massasjeinstitutt i Oslo skal ha forsvunnet for noen uker siden.

Kvinnen skal ha jobbet ved et av massasjeinstituttene i Oslo som bruker thailandske prostituerte.

I går jobbet Oslo politikammer med å prøve å finne identiteten til denne thailandske kvinnen. De ønsker å få svar på hvor hun er blitt av. Spørsmålet Kripos stiller seg, er om det er denne kvinnen som søndag ettermiddag ble funnet drept og dumpet på den øde skogsveien i Hobøl.

Hvis ikke politiet finner den thailandske kvinnen i live, vil hun bli enda mer interessant for drapsjegerne i Hobøl, ledet av Kripos-førstebetjent Olaf Seljesæter.

Miljøet på massasjeinstituttene i Oslo skal ha blitt mye tøffere det siste året. Personer som kjenner miljøet godt sier til Dagbladet at de ikke vil bli overrasket hvis en av de prostituerte er blitt likvidert for å statuere et eksempel. Trusler, vold og krangel om penger skal være dagligdags i dette miljøet.

Ikke meldt savnet

Etterforskerne i Hobøl undrer seg over at kvinnen som ble drept for flere uker siden ikke har blitt meldt savnet av noen. Heller ikke i Sverige er det kommet meldinger til politiet om en savnet kvinne som kan svare til beskrivelsen til kvinnen som ble funnet i Hobøl.

At kvinnen ikke er meldt savnet, styrker politiets mistanke om at de her kan stå overfor en likvidering av en kvinne i prostitusjonsmiljøet. I dette miljøet mangler mange av kvinnene et norsk nettverk. Ingen i kretsen rundt dem vil tørre å gå til politiet hvis noe skulle skje.

Fullt påkledd

Det er dessuten lite som tyder på at politiet etterforsker et seksualdrap. Kvinnen ble funnet fullt påkledd, og politiet har foreløpig ikke opplysninger som tilsier at hun er seksuelt misbrukt.

Kripos og Hobøl lensmannskontor har en usedvanlig vanskelig drapsgåte å løse. All etterforskning er nå rettet inn mot å finne identiteten til den drepte kvinnen. Så lenge politiet ikke vet hvem hun var, har de heller ikke noe miljø å starte jakten på drapsmannen i.

Usikre på nasjonalitet

- Vi håper at vi i dag får svar på hvilken nasjonalitet den drepte kvinnen har, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt til Dagbladet.
På grunn av at kvinnen har ligget i flere uker ute i terrenget, er det veldig vanskelig for politiet å si hvor kvinnen stammer fra.

FÅ SPOR: Politiet har få spor i jakten på identiteten til kvinnen som søndag ettermiddag ble funnet drept i Hobøl. Etterforskningen ledes av Kripos-førstebetjent Olaf Seljesæter (midten). Han har med seg blant andre Jan Erik Gran Olsen fra Kripos og Trond Widme fra Hobøl lensmannskontor.