Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thai-perler terrortruet

Reisemålene Pattaya og Phuket i Thailand er blant terrormålene for muslimske terrorister neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumenter er funnet i huset til en av lederne for det islamske opprøret i den sørlige delen av Thailand, skriver nyhetsbyrået AP. Og planene for neste års planlagte terrorangrep er omfattende. Blant annet skal turistperlene og chartermålene Phuket og Pattaya, hvor tusenvis av norske turister tilbringer ferien sin, være aktuelle terrormål.

Internasjonale baser

I planen kommer det også fram at de tre sørlige muslimdominerte provinsene i Thailand skal bli baser for internasjonale terrorgrupper. Ønsket er å utvide konflikten mellom buddhistene i nord og muslimene i sør til større deler av Thailand.

I år har 570 mennesker mistet livet i konflikten.

En av statsminister Thaksin Shinawatras sikkerhetsrådgivere, Kitti Rattanachaya, sier at dokumentene som er funnet viser at de muslimske separatistene vil trappe opp konflikten i året som kommer. Myndighetene i Thailand frykter også at opprørerne nå vil hente støtte fra terrorister utenfor Thailand.

-  Skremmende

-  Situasjonen blir skremmende hvis opprørerne i sør vil avlede oppmerksomheten fra den sørlige regionen, sier Kitti Rattanachaya.

Terrorplanene ble funnet i huset til Masae Useng, som tidligere har vært lærer ved en islamsk skole. Myndighetene i Thailand mener Useng leder gruppa som vil løsrive de tre provinsene Pattani, Yala og Narathiwat fra resten av landet.

FERIEDRØM: Phuket sør i Thailand er et yndet reisemål for flere tusen nordmenn hvert år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media