Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailand avlyser nyttårsfeiringen

Minst to drept og 26 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en drøy time eksploderte minst sju små bomber i Thailands hovedstad Bangkok søndag. Landets myndigheter har valgt å avlyse nyttårsfeiringen.

Det thailandske helsedepartementet opplyste lørdag at to personer ble drept og at minst 26 ble såret i bombeeksplosjonene.

Ifølge Sky News pågrep politiet senere på dagen en mann som skal ha hatt med seg sprengstoff. Thailandske myndigheter valgte lørdag kveld så å avlyse de planlagte arrangementene i sentrum av Bangkok.

Flere titusen mennesker hadde da allerede samlet seg i gatene for den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Bangkok, men fikk beskjed om å dra hjem.
Busstopp
En av bombene var plassert ved et busstopp utenfor et kjøpesenter i sentrum av byen. Her ble 17 mennesker såret, to av dem alvorlig.

- Det var et kraftig smell og folk begynte å rope og løpe. Jeg så folk med blod over alt på beina og i ansiktene, forteller Chalermsak Sanbee (17) som befant seg i nærheten av busstoppet da eksplosjonen ble utløst.

Det eksploderte også bomber ved en markedsplass i nærheten av havna, i nærheten av en politipost og på parkeringsplassen utenfor et kjøpesenter langs veien til Bangkoks nye hovedflyplass.


Ingen utlendinger
Utenriksdepartementet opplyser til NTB at det ikke er kommet meldinger om at utlendinger er blitt såret i eksplosjonene, som ikke ble utløst i typiske turiststrøk.

Væpnede opprørere i den sørlige delen av Thailand, hvor befolkningen hovedsakelig er muslimsk, har tidligere utført lignende bombeaksjoner i byer sør i landet. Det er ikke kjent at disse gruppene tidligere har utført angrep utenfor sin egen region.

Ingen hadde søndag ettermiddag norsk tid tatt på seg ansvaret for bombeeksplosjonene i Bangkok, som ble utløst idet folk var i ferd med å gjøre seg klare til nyttårsfeiring. (NTB)

MINST SJU BOMBER: Foreløpig uklart hvem som står bak bombene i Bangkok. Foto: AP
MINST SJU BOMBER: Foreløpig uklart hvem som står bak bombene i Bangkok. Foto: AP Vis mer
image: Thailand avlyser nyttårsfeiringen
LETER: En politimann leter etter spor i kaoset etter bombeangrepene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!