Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailand: Guttene fortsatt borte

PATTAYA, Thailand (NTB): Rundt ti thailandske polititjenestemenn og frivillige lette i formiddag Pattaya rundt etter en 11-åringen og 13-åringen som skal ha blitt seksuelt misbrukt av den pedofilisiktede hordalendingen. Begge guttene er som sunket i jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis guttene ikke blir funnet slik at de kan vitne i retten mot nordmannen, kan 49-åringen slippe unna straff og bli satt fri.

  På vegne av politiet i Bergen sendte Kripos i dag en begjæring til thailandsk politi med bønn om at de pågriper nordmannen for norsk politi hvis han blir løslatt.

Utuktsdom

49-åringen flyktet fra en usonet utuktsdom på to år og to måneder mens han ventet på at Høyesterett behandlet ankesaken.

  - Vi ønsker ikke å trekke ham unna straff i Thailand, men hvis han blir løslatt, vil vi forsikre oss om at mannen blir sendt til Norge for å sone dommen, sier politiinspektør Randi Gabrielsen ved Bergen politikammer til NTB.

  Norge har ingen utleveringsavtale med Thailand, men Bergen politikammer har tidligere begjært 49-åringen utlevert etter eventuell soning i Thailand slik han også kan sone den norske dommen.

Vil ikke ha hjelp

Den norske ambassaden i Bangkok har ikke hørt ett ord fra hordalendingen siden dagen etter pågripelsen. Da sa han i en kort telefonsamtale at han hadde det han trengte og at han ikke behøvde ambassadens hjelp.

  - Han sa han skulle ta kontakt dersom han ville ha hjelp, men vi har ikke hørt noe fra ham. Vi har heller ikke hørt noe fra hans advokat, sier andre ambassadesekretær Kjell Kristian Egge til NTB.

  Ambassaden har ennå ikke tatt stilling om de skal sende noen til rettsmøtet i Chonburi fredag.

  Det eneste beviset thailandsk politi har, er et bilde fra pågripelsen i turistbyen Jomtien tatt av en journalist i lokalavisa Pattaya Mail. Da lå 13- åringen naken på nordmannens hotellrom.

 Det er høyst usikkert om dette er bevis godt nok til at påtalemyndigheten vil ta ut tiltale mot nordmannen.

Ukjent adresse

Politiet var i kontakt med 11-åringen og hans mor som anmeldte 49-åringen, sist fredag. Allerede dagen etter flyttet den fattige, lille familien til en ukjent adresse.

  Til tross for at ledelsen i Pattaya Mail har skaffet moren advokat, slik at hun kan saksøke nordmannen, og en god skoleplass til sønnen, har hun vært som sunket i jorden siden fredag.

  13-åringen har ingen sett siden pågripelsen forrige søndag.

  Politiet har fengslet en kvinne de mener har vært «horemamma» for en gruppe gutter, blant dem 11-åringen og 13-åringen. Overfor politiet hevder kvinnen at hun ikke har hatt noe med den pedofilisiktede nordmannen å gjøre.

  En 14 år gammel gutt fra Burma som banket på hordalendingens dør da politiet var i ferd med å arrestere ham, er utvist fra Thailand.

Frykter bestikkelse

Politiet frykter at venner av nordmannen har betalt guttene for å holde seg i skjul. En ukjent amerikaner, som kontaktet advokaten Visal Voradilok på vegne av nordmannen, er forsvunnet og har ikke gitt lyd fra seg.

  Tidligere i uka hadde 49-åringen besøk av en amerikaner i fengselet, men politiet vet ikke hvem denne mannen er.

 En teori er at amerikaneren kan ha bestukket barna slik at de skal holde seg vekk.

  Etter planen skal hordalendingen stilles for retten fredag i Chonburi der han sitter varetektsfengslet.

Forlenget varetekt?

Dersom han overfor dommeren nekter å ha gjort noe kriminelt og guttene ikke dukker opp som vitner, blir han trolig varetektsfengslet i ytterligere 12 dager.

  Politiet i Pattaya har rutinemessig sendt mannens fingeravtrykk til Bangkok for å få vite om 49-åringen er straffedømt i Thailand tidligere, uten å ha fått noen tilbakemelding ennå.

 Er mannen straffet tidligere, får han dobbel straff dersom han blir dømt på nytt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!