LETEAKSJON: Paramilitære spesialpolitifolk og vanlige polititjenestemenn avbildet på flyplassen i Beijing. Interpol er koblet inn i Malaysia Airlines-forsvinningen. Foto: Reuters / NTB scanpix
LETEAKSJON: Paramilitære spesialpolitifolk og vanlige polititjenestemenn avbildet på flyplassen i Beijing. Interpol er koblet inn i Malaysia Airlines-forsvinningen. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

- Thailand har et enormt problem med falske pass

Interpol advarer etter Malaysia Airlines-mysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interpol sier tusenvis av thailandske pass forsvinner hvert år, og at det er et enormt svart marked for pass i landet.

- Falske pass og identitetstyveri er et enormt problem i Thailand, sier landets Interpol-sjef Apichart Suriboonya.

Teorien om at Malaysia Airlines-flyet MH370 kan ha blitt kapret, ble styrket da Interpol søndag bekreftet at to passasjerer på flyet reiste med stjålne pass. Passene ble stjålet fra en østerriker og en italiener mens de var på ferieøya Phuket i Thailand.

Tusenvis av pass blir mistet eller stjålet i Thailand hvert år. Ifølge Interpol-sjefen havner mange av dem på det svarte markedet, ofte via thailandske eller utenlandske mellommenn. Mens noen bytter ut passfotoet, forsøker andre å slippe igjennom med passet slik det er.

En av de to mennene som gikk om bord i Boeing 777-flyet med stjålet pass, er blitt identifisert av malaysisk politi. Men det er foreløpig ikke funnet noen bevis for at de to personene med stjålne pass har noe med flyets forsvinning å gjøre.

(NTB)