Thailand innfører togvogner for kvinner og barn

Etter at jente (13) ble voldtatt og drept på toget.

KAN FÅ EGNE TOGVOGNER: Denne kvinnelige turisten sovnet på plattformen på Hua Lamphong-stasjonen i Bangkok tidligere denne uka.  Foto: EPA / NARONG SANGNAK / NTB scanpix
KAN FÅ EGNE TOGVOGNER: Denne kvinnelige turisten sovnet på plattformen på Hua Lamphong-stasjonen i Bangkok tidligere denne uka. Foto: EPA / NARONG SANGNAK / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 13 år gammel jente ble nylig voldtatt og drept på toget i Thailand. Folk raste, og nå får kvinner og barn egne vogner på statsbanene i landet.

Fra fredag setter det statlige jernbaneselskapet opp egne vogner øremerket kvinner og barn på alle de nasjonale hovedrutene i landet. Selskapet har reagert raskt etter skandalen i begynnelsen av juli, da en jente ble drept inne i togkupeen.

De første kvinnevognene blir satt inn på strekninger i nord, i nordøst og sør i Thailand, og det skjer fra og med 1. august, skriver The Washington Post.

Ansatte arrestert Det er bare kvinner og jenter samt gutter under ti år som er lavere enn 150 centimeter, som får reise med disse vognene. Togpersonalet består dessuten utelukkende av kvinner. Det siste er viktig, fordi det var ansatte på toget som voldtok og drepte 13-åringen.

Folk raste mot myndighetene etter drapet. En ansatt ble arrestert for voldtekten og drapet og en annen ansatt for medvirkning.

Topplederen i Thailands statlige jernbaneselskap fikk sparken av militærregjeringen etter skandalen.

Alkotest av personalet Nå forsikrer jernbaneledelsen at det nye tilbudet skal være både trygt og behagelig for alle passasjerer.

Etter drapet er det også innført alkoholtesting av jernbaneansatte. Dessuten presser offentlige helseinstitusjoner i landet på for å få innført totalforbud mot alkohol på alle tog.

Det har vært egne kvinnevogner på togene i Thailand før, men disse ble avviklet på grunn av dårlig økonomi og inntektstap.

(NTB)