Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailand mest i media

Norske medier har konsentrert seg mest om Thailand etter flodbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesia og Sri Lanka ble hardest rammet, men Thailand fikk likevel mest omtale i norske aviser, viser den første studien av norske mediers dekning av flodbølgekatastrofen i Asia.

Undersøkelsen, som er utført av Observer, tar for seg dekningen av flodbølgen i Aftenposten, Dagbladet, VG, Dagsavisen, Adresseavisen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Studien avdekker at 38 prosent av alle sakene som har omhandlet flodbølgen i de sju avisene siden 2. juledag, har vært relatert til Thailand. Indonesia og Sri Lanka ble til sammen viet like stor oppmerksomhet som Thailand, hvor flere hundre norske turister ble rammet av flodbølgen. Åtte nordmenn er bekreftet omkommet etter katastrofen, mens 80 fortsatt er savnet.

- Tallene er ikke overraskende, men de er en tankevekker med tanke på hva som er viktig i den norske nyhetsdekningen, sier senior medieanalytiker Henrik Høidahl til Dagsavisen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media