Thailand og USA kostet Norwegian 200 millioner

- Egentlig burde Dreamliner-problemene vært løst på en mye bedre måte, innrømmer Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos: Ser frem til at Dreamliner-problemene tar slutt. Foto Kristin Svorte/Dagbladet
Bjørn Kjos: Ser frem til at Dreamliner-problemene tar slutt. Foto Kristin Svorte/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen skriver i dag at problemer med amerikanske politikere og Dreamliner-flyene kostet Norwegian 200 millioner kroner i tredje kvartal.  

Innleie av erstatningsfly og andre Dreamliner-relaterte kostnader belastet kvartalet med rundt 100 millioner kroner. I tillegg måtte Bjørn Kjos bruke et tilsvarende beløp knyttet til søknadsprosessen i USA.  

Utfordringer i USA - Vi hadde ikke ventet at amerikanerne ville gjøre noe før valgkampene er over 4. november, ettersom de som forsøker å stoppe oss også sponser sine politikere. Det er ingenting i avtalen som gjør at vi kan stoppes, så da må det i så fall være på et rent politisk grunnlag og dermed et brudd på hele Open Skies-avtalen, sier Kjos til Finansavisen.

Like vilkår Denne avtalen, som Norge sluttet seg til i 2009, innebærer at norske flyselskap får samme konkurransevilkår som sine europeiske konkurrenter når det gjelder flyvninger mellom Europa og USA.  

Fortsatt vil ikke Norwegian-sjefen si når han venter plussresultater.

Dreamliner-problemer - Egentlig burde Dreamliner-problemene vært løst på en mye bedre måte, og på et tidligere tidspunkt. De oppgraderes hele tiden, og vi har heldigvis sett at regulariteten jevnt over har vært stigende de siste ukene, sier Kjos til Finansavisen.

Kjos viser til at feil bør kunne rettes opp på to til fire timer, ikke ett døgn. 

Flere nyheter: Norwegian får syv kjøpsanbefalinger
Nå opplever Norwegian problemer i Spania
Kjos: - Veldig gunstig oljepris