UTE I GATENE:  Soldater er ute for å kontrollere folkene som er ute og demonstrerer mot gårsdagens militærkupp i Bankok. I dag ble også landets eks-statsminister arrestert. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix
UTE I GATENE: Soldater er ute for å kontrollere folkene som er ute og demonstrerer mot gårsdagens militærkupp i Bankok. I dag ble også landets eks-statsminister arrestert. Foto: Damir Sagolj/Reuters/ScanpixVis mer

Thailands eks-statsminister pågrepet

Seks militæroffiserer styrer nå midlertidig landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra og en rekke av hennes familiemedlemmer er pågrepet i dag, en dag etter kuppet, opplyser militærkilder ifølge BBC.

Yingluck og flere av politikerne i den sparkede regjeringen er blitt fortalt at de fra nå av skal rapportere til det militære. Eks-statsministeren ble anholdt i flere timer, og kjørt til et ukjent sted.

Ingen løfter De militære kuppmakerne bruker ikke lang tid på å iverksette reformer og endringer i landet. Hærsjefen Prayuth Chan-ocha har i dag hatt møter med guvernører, forretningsfolk og statsansatte. Til dem har han fortalt at reformer vil komme før mulige valg.

Seks av landets mest erfarne militæroffiserer har nå blitt utnevnt til å styre Thailand.

I forhold til tidligere kupp i Thailand er noe endret, ifølge BBCs korrespondent Johathan Head: Kuppmakerne har denne gangen ikke gitt noen løfter om en rask overgang tilbake til sivilt styre.

- Jeg vil at statsansatte skal hjelpe å organisere landet. Vi må ha økonomiske, sosiale og politiske reformer før valgene. Hvis ting blir fredelig, er vi klare til å gi tilbake makta til folket, sier general Prayuth.

Ikke lov å demonstrere Eks-statsminister Yingluck og mer enn hundre andre politikere har i dag fått beskjed om at de skal rapportere direkte til militærstyret. Det er uklart om kuppleder Prayuth har møtt noen av politikerne, melder BBC.

I går kansellerte kuppmakerne Thailands grunnlov, de anholdt en rekke politikere og nekter store folkemenger i å demonstrere.

Yingluck selv ble tidligere denne måneden avsatt etter at landets forfatningsdomstol kjente henne skyldig i maktmisbruk.