Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailands konge viste seg for folket

82-åringen ba sine landsmenn forsone seg i sin første opptreden på mer enn en måned.

VISER SEG: Kong Bhumibol av Thailand kommer tilbake til Siriraj-sykehuset i Bangkok etter å ha holdt audiens på slottet i byen lørdag. Audiensen var den 82 år gamle monarkens første offentlige opptreden på mer enn en måned, og han benyttet anledningen til å be sine landsmenn om forsoning og samhold. Den populære kongen betraktes som svært viktig for den politiske stabiliteten i Thailand. Foto: REUTERS / Sukree Sukplang / SCANPIX
VISER SEG: Kong Bhumibol av Thailand kommer tilbake til Siriraj-sykehuset i Bangkok etter å ha holdt audiens på slottet i byen lørdag. Audiensen var den 82 år gamle monarkens første offentlige opptreden på mer enn en måned, og han benyttet anledningen til å be sine landsmenn om forsoning og samhold. Den populære kongen betraktes som svært viktig for den politiske stabiliteten i Thailand. Foto: REUTERS / Sukree Sukplang / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kong Bhumibol av Thailand har vist seg offentlig for første gang på mer enn en måned. Den 82 år gamle monarken brukte anledningen til å be sine landsmenn forsone seg og samarbeide.

Bhumibol kom lørdag hjem til slottet i Bangkok på et kort besøk, før han dro tilbake til Siriraj-sykehuset i Bangkok der han behandles for lungebetennelse. På slottet holdt han audiens for medlemmer av regjeringen og nasjonalforsamlingen.

Kongen betraktes som en samlende personlighet i det politisk dypt splittede Thailand, og til tross for sin høye alder fortsetter han å arbeide for forsoning.

- Min personlige lykke avhenger av dere som er landets ledere, sa Bhumibol med hes, men tydelig stemme lørdag.

Ledere for verdenssamfunnet følger utviklingen i Bhumibols helse med spent oppmerksomhet.

- Deres Majestets gode gjerninger har satt sine spor langt utenfor Thailands grenser, heter det i et budskap fra USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Tidligere denne måneden avlyste tilhengere av Thailands avsatte statsminister Thaksin Shinawatra planer om demonstrasjoner, som et tegn på respekt for kong Bhumibol. Hans svekkede helse har skapt både politisk uro og usikkerhet på børsen i Bangkok.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media