Bombeangrep:  Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Shaukat Ahmed/Pacific Press/ABACAPRESS.COM
Bombeangrep: Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Shaukat Ahmed/Pacific Press/ABACAPRESS.COMVis mer

Thailands statsminister: - Det verste angrepet noensinne

Jakter på gjerningsmenn. Mistenkelig mann fanget opp på overvåkningskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha skal ha uttalt at gårsdagens bombeangrep, var det verste angrepet landet noensinne har opplevd, skriver BBC.

21 mennesker mistet livet etter at en kraftig eksplosjon rammet Thailands hovedstad, Bangkok i går.

- Noen vil ødelegge vår økonomi og vår turisme, i dette angrepet hvor uskyldige mennesker var målet, sier statsministeren.

Anti-regjeringsgruppe Thailandske myndigheter har satt i gang en klappjakt på en mann som ble sett i nærheten av helligdommen Erawan i Bangkok like før en kraftig bombe eksploderte på stedet.

Statsministeren sier at de leter etter en mann som ble fanget opp av kameraer nær åstedet eksplosjonen. Han sier at de tror mannen har tilknytning til en «anti-regjeringsgruppe» som har tilhold nordøst i landet.

- I dag er det en mistenkt som ble sett på et overvåkingskamera, og vi leter etter denne fyren, sa statsministeren.

Han la til at mannen trolig hører til en «anti-regjering-gruppe» i Nordøst-Thailand, som er kjerneområdet til de såkalte rødskjortene som er tilhengere av den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra.

Prayuts uttalelse tyder på at myndighetene konsentrerer etterforskningen om rødskjortene framfor muslimske opprørere i Sør-Thailand.

De tre sørligste provinsene i Thailand herjes av et mangeårig muslimsk opprør. Siden 2004 er over 6.500 mennesker drept i forbindelse med uroen i sør.

- Stemmer ikke Bombeattentatet i Bangkok mandag passer ikke med taktikken som muslimske separatister i Sør-Thailand bruker, sier Thailands hærsjef.

- Dette stemmer ikke med episoder i det sørlige Thailand. Denne type bombe er heller ikke av en type som brukes i sør, sa general Udomdej Sitabutr, som er hærsjef og viseforsvarsminister, tirsdag.

 STATSMINISTER:  Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha. Foto: EPA/STR
STATSMINISTER: Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha. Foto: EPA/STR Vis mer

Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong.

Tidligere er det opplyst at ti thailendere, én kineser og én filippiner ble drept i eksplosjonen.

Hongkongs myndigheter sa tirsdag at de har fått bekreftet at to Hongkong-beboere ble drept og seks skadd.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at to kinesere var blant de drepte, mens myndighetene i Singapore og Taiwan opplyser at noen av deres borgere var skadd.

Det er ingenting som tyder på at nordmenn ble rammet i bombeangrepet i Bangkok, opplyser Utenriksdepartementet.

- Vi kan ikke være sikre, men det er ingenting som tyder på at nordmenn er blant de rammede i bombeangrepet, sier pressevakt Veslemøy Salvesen i UD til NTB tirsdag.

Politiet har gitt ut en liste over utenlandske turister som får behandling på sykehus etter bombeangrepet mandag, melder avisa The Nation.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram