Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailands statsminister flyttet i sikkerhet

Fraktet ut av en bygning i Bangkok som er stormet av demonstranter.

DEMONSTRANTER:  Motstanderene av regjeringen barrikaderte seg utenfor regjeringsbygget i Bangkok lørdag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
DEMONSTRANTER: Motstanderene av regjeringen barrikaderte seg utenfor regjeringsbygget i Bangkok lørdag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motstanderne av regjeringen klarte å komme seg gjennom politiets sperringer og inn i bygningen til en politiklubb hvor statsminister Yingluck Shinawatra oppholdt seg søndag morgen.

Hun klarte å komme seg ut av bygningen og er fraktet i sikkerhet, opplyser en av statsministerens medarbeidere.

Tåregass Også flere andre steder i byen er det voldsomme demonstrasjoner. Ved statsministerens kontor tok politiet i bruk tåregass for å stanse regjeringsmotstandere som prøvde å storme bygningen.

Demonstrantene har tatt kontroll over kontorene til kringkasteren PBS, ifølge politiet. De forsøker også å storme en av politiets egne bygninger.

Lørdag ble minst to mennesker drept i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen i Bangkok. I tillegg ble 45 mennesker skadd i voldshandlinger i nærheten av et stadion hvor tilhengere av regjeringen har vært samlet.

Stanset demonstrasjon Søndag besluttet lederne for regjeringens tilhengere, de såkalte rødskjortene, å avslutte sin massedemonstrasjon. Flere titusen mennesker som var samlet på idrettsarenaen i Bangkok, ble bedt om å dra.

- For ikke å komplisere situasjonen ytterligere for regjeringen, har vi besluttet å la folk dra hjem, sa demonstrasjonslederen Thida Thavornseth til rødskjortene på stadionet.

Myndighetene har utkommandert flere tusen soldater som skal være med og ivareta sikkerheten i hovedstaden. Over 20.000 politifolk utplassert for å beskytte offentlige bygninger som regjeringens motstandere truer med å okkupere.

«Folkeråd» Regjeringsmotstanderne krever at statsminister Shinawatra går av og at hennes regjering erstattes av et «folkeråd» - som ikke skal være demokratisk valgt.

Kritikere av statsministeren hevder at det egentlig er hennes bror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som styrer landet gjennom søsteren. Thaksin er dømt for økonomisk kriminalitet og befinner seg i eksil.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media