Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailandsk arbeider hylles etter å ha reddet nordmenn fra kvikksand

Satte seg fast i elv.

LA SEG NED: Den 44 år gamle mannen la seg ned i kvikksanda slik at de to som satt fast kunne bruke han som planke. Foto: Theerasak Saksritawee via AP/NTB scanpix
LA SEG NED: Den 44 år gamle mannen la seg ned i kvikksanda slik at de to som satt fast kunne bruke han som planke. Foto: Theerasak Saksritawee via AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den thailandske bygningsarbeidere Chat Ubonchinda blir hyllet i hjemlandet etter at en video er blitt spredt som ild i tørt gress på sosiale medier i Thailand.

I videoen, som er tatt ved elva Krabi sør i landet i går, makter 44-åringen å redde to turister som av Bangkok Post og flere thailandske medier omtales som nordmenn.

Reddet turister Turistene, som sto og fotograferte ved elva, satte seg fast i kvikksanda, og ut fra videoen kom de seg ikke løs.

Det var da Ubonchinda, som var ute på fisketur, stilte opp. Turistene står nemlig fast i kvikksanda med et speilreflekskamera på et kamerastativ. Først klarer bygningsarbeideren å kare seg bort til mannen og kvinnen. Han forsøker å dra de to opp, men får det ikke til. Han bærer derfor vekk kamerastativet og sekkene til turistene og setter dem på en høyde før han kommer tilbake.

Deretter kommer den modige bygningsarbeideren tilbake til de to turistene. Han legger seg deretter ned i kvikksanda slik at de to kan bruke kroppen hans for å kare seg ut av kvikksanda.

Hylles En thailandsk fotograf har lastet opp videoen på Facebook, der den i skrivende stund har 1,9 millioner visninger. Kommentarfeltet overøses av hyllester til redningsmannen.

- Alle thailendere er stolte av hva du gjorde. Det var flott gjort, og jeg trenger egentlig ikke si mer. Jeg skulle ønske alle i Thailand hadde et like stort hjerte som deg, skriver  Somchai Ouansakul.

Ifølge Bangkok Post ønsket ikke nordmennene å oppgi navnet sitt, men fortalte at de lette etter redningsmannen. Det gjorde også flere medier etter at klippet ble publisert. 44-åringen har i løpet av dagen fått sin fortjente hyllest.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!