Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap på hotell i Thailand

Thailandsk politi jakter på drapssiktet nordmann

Nordmannen som er siktet for dødsvold mot en brite på hotell i Karon beach jaktes nå på av thailandsk politi.

ETTERFORSKER: En nordmann er siktet for dødsvold på et luksushotell ved Karon Beach, ved Phukets vestkyst i Thailand. Han har utreiseforbud mens politiet etterforsker saken, men nordmannen er nå sporløst borte. Foto: Politiet
ETTERFORSKER: En nordmann er siktet for dødsvold på et luksushotell ved Karon Beach, ved Phukets vestkyst i Thailand. Han har utreiseforbud mens politiet etterforsker saken, men nordmannen er nå sporløst borte. Foto: Politiet Vis mer

I august i år ble en nordmann i 50-åra siktet for dødsvold på et luksushotell i Phuket i Thailand. Nordmannen er siktet for drap, men ble løslatt mot en kausjon på rundt 60 000 kroner mot at han skulle være i Thailand - og komme i retten når han ble bedt om det.

DØDE: Den britiske ektemannen Amitpal Singh Baja (34) og kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt flere intervjuer etter at mannen hennes ble drept. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
DØDE: Den britiske ektemannen Amitpal Singh Baja (34) og kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt flere intervjuer etter at mannen hennes ble drept. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Det har mannen ikke gjort, ifølge Expressen, som skriver at mannen nå jaktes over hele Thailand.

- Vi leter etter ham. Vi gjør vår jobb nå, sier politisjef i Karon, Prawit Sutthirueangarun, til Phuket News.

Fra Østlandet

Den siktede nordmannen er i 50-åra, og blir beskrevet som en ekspert på kampsport i britiske medier.

Etter det Dagbladet har fått opplyst, er mannen i 50-åra fra Østlandet og går på AAP, altså arbeidsavklaringspenger.

- Jeg hadde kontakt med min klient for litt over ei uke siden. Da sa han at han ser fram til å skulle forklare seg i retten, så jeg har ikke noen grunn til å tro at han ikke vil møte opp i retten, sier nordmannens norske advokat, Sulman Maroof Hussain, til Dagbladet.

- Han har sagt til meg at han var lei seg, at han handlet i selvforsvar og at han gledet seg til å møte i retten og forklare sin versjon av det som skjedde, sier Hussain, og fortsetter:

- Min klient har fortalt at han og briten havnet i et basketak i gangen på hotellet, før de havnet på rommet til briten. Det skal den britiske statsborgeren ha knivstukket min klient i skuldra, som førte til et motangrep fra min klient, sier Hussain.

ØNSKER Å PRATE: Sulman Maroof Hussain tror hans klient ønsker å forklare seg for politiet i Thailand. Foto: Privat
ØNSKER Å PRATE: Sulman Maroof Hussain tror hans klient ønsker å forklare seg for politiet i Thailand. Foto: Privat Vis mer

Nordmannen har forklart sin advokat at han holdt briten i et fast grep fram til sikkerhetspersonell kom til åstedet.

- Han holdt briten rundt halsen og slapp ham da sikkerhetsfolkene kom. Grepet førte til at den britiske statsborgeren mistet livet, sier Hussain.

Politijakt

Thailandsk politi jakter nå på nordmannen over hele Thailand. Nordmannen har fått inndratt passet og har utreiseforbud fra landet.

- Jeg har forsøkt å komme i kontakt med min klient, men har ikke lykkes. Men min klient har sagt at han ser fram til å avgi sin stemme i retten, gjentar Hussain.

For ei drøy uke siden var advokaten i Thailand i forbindelse med at nordmannen hadde bedt ham om å være hans advokat. Han var da på hotellet, men møtte aldri nordmannen.

- Det var ikke mulig å møte ham da, sier Hussain.

Nordmannen var i Thailand sammen med sin kjæreste. Hun reiste tilbake til Norge, som planlagt før hendelsen. Kvinnen ønsker ifølge Hussain ikke å prate med Dagbladet.

Advokat Hussain har ikke vært advokat for den siktede mannen i 50-åra tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media