PROTESTERER: Thaksin Shinawatra-tilhengerne viser sin misnøye. De brør gjennom politisperringene, men ikke akkurat på dette stedet. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang/Scanpix
PROTESTERER: Thaksin Shinawatra-tilhengerne viser sin misnøye. De brør gjennom politisperringene, men ikke akkurat på dette stedet. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang/ScanpixVis mer

Thailandske demonstranter brøt sperringene

Krever statsministerens avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av thailandske demonstranter brøt fredag gjennom sperringene rundt et toppmøte av ASEAN-ledere i Pattaya.


Demonstrantene, som er tilhengere av den avsatte presidenten Thaksin Shinawatra, brøt seg gjennom sperringene og la kursen mot hotellet der topplederne fra 16 asiatiske land satt samlet.

De rødkledde demonstrantene ropte slagord mot den nåværende statsministeren Abhisit Vejjajiva som nekter å gå av og utlyse nyvalg.

Samtidig var hundrevis av politifolk på vei til stedet, og en politisjef uttalte at «alle nødvendige midler» vil bli brukt for å få demonstrantene bort fra hotellet, det etter hvert samlet seg om lag 200 demonstranter bare få meter fra inngangen.

Det er foreløpig ikke meldt om vold, og politiet skal ha gjort lite motstand mot demonstranter som brøt seg gjennom sperringene.

Statsminister Vejjajiva ser imidlertid ut til å innta en tøffere holdning mot demonstrantene, og fredag varslet han at han vil ha lederne for protestene arrestert i løpet av dagen.

Regjeringen fremholder at toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (ASEAN) vil avholdes etter planen.

- Showet fortsetter. Det er bekymring, men jeg vil gjenta at ikke noe er annerledes enn det vi hadde ventet. Vi har visst at rødskjortene skulle komme i ukevis, sa talsmann for utenriksdepartementet, Tharit Charungvat, på en pressekonferanse fredag.

(NTB)