Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailandske og kambodsjanske soldater i kamp

Nå fyrer de av med artillerigranater mot hverandre.

TUNGT SKYTS: Kambodsjanske styrker klargjør rakettartilleri av typen BM21 ved grensa til Thailand i morges. Foto:  EPA/STR/Scanpix
TUNGT SKYTS: Kambodsjanske styrker klargjør rakettartilleri av typen BM21 ved grensa til Thailand i morges. Foto: EPA/STR/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble det løsnet skudd med håndvåpen under kampene som varte i flere timer. En talsmann for den thailandske hæren opplyser at det pågår forhandlinger i et forsøk på å stanse kampene.

Det kambodsjanske forsvarsdepartementet sier at lørdagens sammenstøt var mer voldsomt enn skuddvekslingen dagen før, der sju soldater ble drept.

Både Thailand og Kambodsja anklager hverandre for å ha startet kampene.

Flere tusen mennesker er blitt evakuert fra det omstridte grenseområdet, som ligger om lag 15 mil sørvest for et hindutempel kjent under navnene Preah Vihear og Khao Phra, som begge landene gjør krav på.

Området har vært en kilde til konflikt mellom de to landene i flere generasjoner. Striden tilspisset seg i juli 2008, da tempelet ble ført opp på UNESCOs liste over verdensarv. Thailand var imot FN-organisasjonens avgjørelse på bakgrunn av at det ikke er trukket noen grense i området rundt tempelet.

Franske koloniherrer tegnet i 1907 et kart der tempelruinene ligger på Kambodsjas side av grensen. Thailand anerkjenner ikke dette kartet som gyldig og mener at en tidligere avtale viser at fjellet er på thailandsk territorium.
(NTB)

KAMPER: En skadd thailandsk soldat evakueres under kampene i går. Foto: AFP/Scanpix
KAMPER: En skadd thailandsk soldat evakueres under kampene i går. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media