Thailendere sa ja til militæret

Men 42 prosent nei-stemmer gir usikkerhet før valg i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall i Thailand sier ja til en ny grunnlov utarbeidet av landets militærinnsatte regjering, men mange nei-stemmer tyder på at landet er splittet.

Hæren hadde på forhånd iverksatt en massiv kampanje for å få folk til å stemme ja i søndagens folkeavstemning. Den nye grunnloven skal hindre at en eventuell ny ettpartiregjering får for stor makt.

Det var Thailands første folkeavstemning noensinne, og da 95 av stemmene var talt opp, viste det seg at drøyt 58 prosent hadde stemt ja, mens nesten 42 prosent stemte nei.

Et ja-flertall betyr at grunnloven etter alt å dømme blir vedtatt av kongen i slutten av august, og at det kan holdes valg på ny nasjonalforsamling før året er omme. Men den store andelen nei-stemmer tolkes som et signal til generalene om at valget kan bli jevnere enn de ønsker.

Valg i desember

- Det vil helt klart bli holdt valg mot slutten av året, sa statsminister Surayud Chulanont etter at valglokalene stengte. Han ble utpekt til regjeringsleder av generalene etter at Thaksin Shinawatra ble styrtet i et ublodig kupp i fjor.

Tilhengere av Thaksin oppfordret velgerne til å stemme mot utkastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer