Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thaksin tilbake i Thailand

Forlot landet i 2006 da militæret jaget ham ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra ble tatt i arrest så snart han satte foten i hjemlandet etter halvannet år i eksil.

Den tidligere forretningsmannen landet på flyplassen i Bangkok natt til torsdag norsk tid. Han ble umiddelbart pågrepet av politiet, som skulle frakte ham til landets høyesterett hvor han må svare for korrupsjonsanklager.

Flere tusen tilhengere av den tidligere regjeringssjefen hadde møtt opp for å ønske ham velkommen. De danset og spilte trommer, og noen holdt plakater med teksten «Vi elsker Thaksin». Jubelen brøt løs da eks-statsministeren var framme i flyplassbygningen.

Thaksin ble styrtet i et militærkupp for 17 måneder siden, og han har siden for det meste oppholdt seg i Storbritannia der han eier fotballklubben Manchester City. Nå er han opptatt av å renvaske seg for beskyldningene om korrupsjon.

- Jeg er nødt til å gjenopprette mitt gode navn og rykte, som ble svertet i kuppet, sa han til pressefolk på flyet fra Hong Kong rett før landing i den thailandske hovedstaden.

Han har gjentatte ganger forsikret at han ikke planlegger å bli aktiv i politikken igjen. Men verken venner eller fiender av Thaksin tror særlig mye på det.

Det er en utbredt oppfatning at den omstridte eks-statsministeren kommer til å ha stor innvirkning på den sittende regjeringen.

(NTB)

Foto: Victor Fraile/Reuters
Foto: Victor Fraile/Reuters Vis mer

Bangkok (NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media