Tharaldsen kan bli felt av vitner

Ransdømte Petter Tharaldsen (33), som nå er siktet for Munch-ranet, kan bli felt av vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladets opplysninger har politiet nå fått vitneopplysninger som knytter Petter Tharaldsen til fluktbilen, en Audi S4. Flere personer er avhørt om Tharaldsens tilknytning til fluktbilen ransdagen. Politiet mener Tharaldsen kjørte bilen som de tre ranerne flyktet i etter kunstkuppet 22. august i fjor.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal etterforskerne ikke ha DNA-spor som knytter 33-åringen til ranet.

Beslag hos Tharaldsen

Petter Tharaldsen ble i går framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. 33-åringen, som er dømt for tabberanet på Aker Brygge ei uke etter Munch-ranet, så utover pressebenken da han kom til rettssalen i går formiddag. Politiet begjærte lukkede dører og fikk medhold fordi retten mente offentlighet kunne skade saken.

Tharaldsen ble fengslet i fire uker, hvorav to av ukene i full isolasjon fra omverdenen.

Politiadvokat Morten Hojem Ervik opplyser at politiet har gjort beslag under ransaking på adresser tilknyttet Tharaldsen.

-  Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva det er tatt beslag i. Siktede er så langt ikke avhørt av politiet, sier Hojem Ervik.

Ikke avgitt forklaring

 FLUKTBILEN: Politiet mener ransdømte Petter Tharaldsen kjørte bilen som ranerne brukte under Munch-kuppet 22. august i fjor. Bilen ble funnet i Sinsenveien i Oslo. Foto: Scanpix
FLUKTBILEN: Politiet mener ransdømte Petter Tharaldsen kjørte bilen som ranerne brukte under Munch-kuppet 22. august i fjor. Bilen ble funnet i Sinsenveien i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

Tharaldsens forsvarer, John Arild Aasen, sier at hans klient ikke har avgitt forklaring.

-  Grunnen er at vi ikke har fått tilstrekkelig innsyn i sakens dokumenter, sier Aasen.

Tharaldsen hevder han var på et helt annet sted i Oslo enn på Tøyen da ranet ble begått.

-  Vi vil begjære vitner som kan bekrefte dette, sier Aasen.

En 37-åring fra Østfold, som er siktet for medvirkning til Munch-kuppet, sjekkes nå på nytt mot ranet av 15 millioner kroner fra en pengetransport i Enebakk.

Vekterne hadde akkurat tømt nattsafen i Sparebanken NOR i Ytre Enebakk da ranerne slo til natt til 26. oktober 1998. Tre maskerte menn stakk av i en stjålet BMW, og fikk med seg det rekordstore utbyttet på 15 millioner kroner.

Politiets teknikere fant et hårstrå i fluktbilen, og en mann ble tiltalt for ranet. Men han ble frikjent i retten.

Enebakk-ranet

Den Munch-siktede Østfold-mannen var på ett tidspunkt også siktet for medvirkning til Enebakk-ranet. Han ble pågrepet og satt en periode i varetekt, men siktelsen ble seinere henlagt. Mannen viste til telefonutskrifter som bekreftet at han var i Tyskland da ranet ble utført.

De 15 millioner kronene ble aldri funnet, og politiets teori var at pengene ble gravd ned i skogen i Indre Østfold.

Nå har ransetterforskerne tatt fram Enebakk-saken på nytt, ifølge Dagbladets kilder. Politiadvokat Morten Hojem Ervik vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

FENGSLET: Petter Tharaldsen er siktet for Munch-ranet.