That woman

Når siste ord er sagt, blir én setning stående igjen etter Bill Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I did not

have sexual relations with that woman, Ms. Lewinsky.

Bill Clinton stirrer olmt inn i hele verdens blikk, legger trykk på hver stavelse og poengterer hvert ord med pekefingeren. «That woman» blir nærmest spyttet ut før han, som ved en ettertanke, kommer på at praktikanten som betjente ham i det ovale kontor faktisk har et navn. Eh, Ms. Lewinsky.

Jeg var forberedt på hva som ville komme da jeg satte meg ned for å se BBCs intervju med Bill Clinton på NRK i går kveld. Men allerede ved det første glimtet av Clinton bak mikrofonen skjøt hendene automatisk opp til ansiktet i et forgjeves forsvar mot nok en gang å overvære hans pinligste øyeblikk.

Selv etter utallige

visninger får gjensynet med klippet seeren til å krympe seg i skam på mannens vegne. Frekkheten. Løgnen. Feigheten. Maktarrogansen. Selvrettferdigheten. Alle presidentens svakheter synes avdekket i denne ene lille setningen. Mens hans store forbilde, John F. Kennedy, bygde sitt ettermæle på setninger av ren poesi, blir Clinton stående med en ussel løgn. Det fins ikke rettferdighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer