Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thatcher må i retten

Mark Thatcher har husarrest og må snart forklare seg i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Sør-Afrika har bestemt at Mark Thatcher må forklare seg om sin angivelige rolle i et kuppforsøk i Ekvatorial-Guinea.

Mark Thatcher, som er sønn av Storbritannias eksstatsminister Margaret Thatcher, må møte i retten i Cape Town 22. september og svare på spørsmål fra påtalemakten i Ekvatorial-Guinea.

Hans mor har tidligere gått med på å betalte en kausjon på 165.00 pund, vel to millioner kroner, for å få løslatt sønnen fra husarrest i Sør-Afrika.

51 år gamle Sir Mark Thatcher er mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av et statskupp i Ekvatorial-Guinea.

Kuppmakere

Thatcher ble formelt pågrepet og satt i husarrest i slutten av august. Han er siktet for å ha bidratt med et beløp tilsvarende nærmere to millioner kroner til kuppmakere som planla å avsette Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema.

Rettssaken mot 19 menn som er mistenkt for innblanding i kupplanene er blitt utsatt. Påtalemyndigheten fikk medhold i sitt krav om mer tid til etterforskning av saken, ble det sagt.

Dommer Salvador Ondu Nkumu sa at kravet om utsettelse måtte imøtekommes, fordi saken hadde forgreininger ut over landets grenser. Myndighetene i Ekvatorial-Guinea har tidligere bedt om tillatelse til å avhøre Sir Mark Thatcher i Sør-Afrika.

Forbud

Statsminister Thatchers tidligere kommunikasjonsrådgiver Lord Bell, en nær personlig venn av Thatcher-familien, har opplyst at Sir Mark ikke får forlate sitt hjem i Cape Town-forstaden Constantia. Dette forbudet håndheves strengt, tilføyde Bell.

Thatchers amerikanskfødte kone Diane har reist fra Sør-Afrika via London til Dallas i delstaten Texas, der deres to barn skulle begynne på et nytt skoleår. En talsmann for familien avviste rykter om at ekteskapet mellom Diane og Sir Mark har brutt sammen.

(NTB)

BESKYLDT: Statsministersønn Mark Thatcher er anklaget for å ha deltatt i et forsøk på statskupp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media