Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«The Avengers»-regissør mener Romney er rette mann til å lede USA inn i en «zombie-apokalypse»

Sarkastisk kjendisvideo forvandler Romney til «Zomney» åtte dager før valgdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare åtte dager før presidentvalget, avbrøt Barack Obama i går valgkampen for å delta i krisemøte i Washington om den tropiske stormen «Sandy», populært kalt «Frankenstorm».

Og når presidenten er opptatt med å forberede seg til at «Frankenstorm» treffer USAs østkyst, er det andre som stepper inn og sørger for å holde valgkampen varm.

Filmskaper, regissør og Obama-supporter Joss Whedon har nå nemlig kastet seg inn i valgkampen med en rykende fersk video, som nok ikke akkurat gleder Romney-administrasjonen.

I en ny video, som ble lagt ut på Youtube søndag, gjør han nå sitt for å sverte republikanernes presidentkandidat og sier han tror Mitt Romney er rette mann til å lede USA... «inn i en zombie-apokalypse».

- Romney skaper et «mareritt-zombie-søppelland» Whedon, som står bak filmer som «The Avengers» og tv-seirer som «Buffy», er ikke den første kjendisten til å ta del i valgkampen.

Tidligere har blant andre hollywoodstjerner som Eva Longoria og Scarlett Johansson gått offentlig ut og oppfordret folk til å gi sin stemme til Obama, mens kjendiser som Clint Eastwood og Jon Voight gjør sitt for å kaste glans over Romney.

Whedon har tidligere donert 35 000 dollar til Obama-kampanjen, og nå velger han altså også å gå hardt ut mot Romney verbalt. I den nye videoen går han langt i å latterliggjøre republikanernes presidentkandidat og hans politikk.

- I likhet med mange andre liberale amerikanere, var også jeg glad da Barack Obama ble president for fire år siden. Men nå bor vi i en helt annen verden, og Mitt Romney er en helt annen kandidat, en med visjon og vilje til å skjære gjennom bedrifters vanlige prosedyrer og til sist sette landet tilbake på bane med en zombie-apokalypse, sier han i videoen.

- Romney er klar til å gjøre store kutt innen helsevesenet, utdanning, sosiale tjenester, som vil garantere fattigdom, arbeidsløshet, overbefolkning, sykdom og opptøyer, alle viktige elementer for å skape en «mareritt-zombie-ødemark».

Romney ble «Zomney» Whedon spøker også med at den nåværende, herskende økonomiklassen ikke er i stand til å overleve zombie-angrepet.

- Den ene prosenten vil ikke lenger være veldig rik, men veldig rask.

Mot slutten av Whedons Obama-vennlige video, dukker et bilde av Romney - eller «Zomney» - opp, der han ser ut som en zombie.

LATTERLIGGJØRES: Det spørs om Mitt Romney ser humoren i Whedons politiske parodi. Foto: Nicholas Kamm / AFP Photo / NTB Scanpix
LATTERLIGGJØRES: Det spørs om Mitt Romney ser humoren i Whedons politiske parodi. Foto: Nicholas Kamm / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer