The Gathering under konstant nettangrep

Mer utsatt for nettangrep enn noen gang tidligere.

ANGRIPES: Denne påsken er arrangementet mer utsatt for nettangrep enn noen gang tidligere. Arkivfoto: John T. Pedersen/Dagbladet
ANGRIPES: Denne påsken er arrangementet mer utsatt for nettangrep enn noen gang tidligere. Arkivfoto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Datatreffet The Gathering i Vikingskipet går slett ikke for seg uten komplikasjoner. Denne påsken er arrangementet mer utsatt for nettangrep enn noen gang tidligere.

Rundt 5500 ungdommer og nesten 10 000 datamaskiner er i sving i verdens nest største datatreff i Hamar. Alle maskinene er koblet opp mot den 40 gigabit store internettilkoblingen i Vikingskipet, som de siste to døgnene konstant har vært utsatt for såkalte DDoS-angrep, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Det er et fiendtlig angrep. DDoS-angrep er rett og slett at man fyller kapasiteten til internettforbindelsen. Du kan sammenligne med at E6 er full. Det er kø, og du kommer ikke gjennom, sier Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for The Gathering, til avisen.

- Deltakerne har merket det, det er det ingen tvil om. Men vi har klart å minimere skaden så langt det lar seg gjøre. Men det finnes ingen kur mot DDoS, så vi får bare gjøre det vi kan. Dessverre så er det veldig enkelt å gjøre disse angrepene, slik verden er i dag, fortsetter Blakstad.

Han mistenker ikke at det er profesjonelle hackere som forsøker å gjøre påskeferien sur for tusenvis av ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer