Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«The Governator» får oppfølger

Schwarzenegger ligger an til komfortabel seier i California til tross for partiets tilbakegang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de få republikanerne som ikke har opplevd noen tilbakegang før valget i USA, er Californias populære guvernør Arnold Schwarzenegger. Den tidligere Hollywoodstjernen ligger an til en klar seier over motkandidat Phil Angelides, og en ny periode som guvernør, skriver nyhetsbyrået AFP.

Noen av de siste målingene viser at Schwarzenegger leder med så mye som 16-18 prosentpoeng.

Mens en avslappet «Governator» avsluttet valgkampen ganske rolig i går, gjorde imidlertid hans motkandidat alt for å ta igjen det håpløst lange forspranget.

- Vi skal slå Arnold Schwarzenegger!, ropte Angelides mot sine tilhørere mandag. Men lite tyder på at eiendomsutvikleren kan matche Hollywoodstjernens popularitet og glamourfaktor.

I år gjennomfører 36 stater guvernørvalg parallelt med senats- og kongressvalget. I California gjennomføres valg både for guvernørstillingen og andre høye stillinger på delstatsnivå, i tillegg til 53 plasser i Representantenes hus.

Som republikaner er Schwarzeneggers hovedbudskap i valgkampen «ingen høyere skatter», samtidig som han lover millioner til å reparere veier og skoler.

På grunn av fint vær, er det forventet at 55% av registrerte californiske velger møter opp i stemmelokalene i dag. Dette er likevel lite i forhold til i 2003, da hele 61% stemte i valget der Schwarzenegger ble guvernør for første gang, skriver LA Times.

GUVERNØR FOR ANDRE GANG: Arnold Schwarzenegger leder komfortabelt over sin motkandidat, og ligger an til å bli guvernør for andre gang. Her smiler han bredt i stemmelokalet tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix
GUVERNØR FOR ANDRE GANG: Arnold Schwarzenegger leder komfortabelt over sin motkandidat, og ligger an til å bli guvernør for andre gang. Her smiler han bredt i stemmelokalet tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
image: «The Governator» får oppfølger

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!