BILLIGAVIS: Den liberale britiske avisen The Independent ble torsdag kjøpt opp av russeren Aleksandr Lebedev. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / SCANPIX
BILLIGAVIS: Den liberale britiske avisen The Independent ble torsdag kjøpt opp av russeren Aleksandr Lebedev. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / SCANPIXVis mer

The Independent kjøpt av russer for 1 pund

Den russiske finansmannen Aleksandr Lebedev trengte ikke akkurat tømme sparegrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den britiske avisen The Independent er kjøpt av den russiske finansmannen Aleksandr Lebedev. Kjøpesummen var beskjedne 1 pund.

The Independent og søndagsutgaven The Independent on Sunday ble torsdag solgt til Lebedevs selskap Independent Print Limited (IPL).

Den tidligere KBG-agenten måtte betale den nette sum av 1 pund, drøye 9 kroner, for den liberale avisen, men forplikter seg også til å ta ansvaret for all fremtidig gjeld.

De to avisene gikk med et underskudd på 31,4 millioner euro i fjor, over 250 millioner kroner.

Ryktene om Lebedev-overtakelsen har svirret i Storbritannia i nærmere ett år, og fremtiden for The Independent har vært svært uviss.

Lebedev sier at han har forpliktet seg til å investere i både The Independent og søndagsutgaven.

- De trykte mediene er ikke døde, og de kommer heller ikke til å dø, sa Lebedev like før det ble klart at hans selskap overtar The Independent.

I mars i fjor rangerte magasinet Forbes Lebedev som Russlands 63. rikeste mann med en formue på over 600 millioner dollar. I fjor kjøpte han 75 prosent av London Evening Standard, også den gang var kjøpesummen 1 pund. Like etter gikk avisen over til å bli gratisavis.

The Independent ble grunnlagt i 1986 med mål om å utfordre de andre tungvekterne i britisk presse, som The Times, The Daily Telegraph og The Guardian.

Avisen har imidlertid ikke appellert så bredt som man ønsket og den er fortsatt den minste av Storbritannias fem kvalitetsaviser med 184.000 solgte eksemplarer daglig. (NTB)