Du leser nå Dagbladet Pluss

The Jungle i Calais er i ferd med å bli et lite u-land i hjertet av Europa

4000 mennesker, desperate etter å komme seg videre, mangler nesten alt. Nå forsvinner også håpet.

EN SISTE HILSE: En blindpassasjer har gjemt seg i en trailer på vei mot England. Bort fra den umenneskelige flyktningeleiren The Jungle i Calais.
EN SISTE HILSE: En blindpassasjer har gjemt seg i en trailer på vei mot England. Bort fra den umenneskelige flyktningeleiren The Jungle i Calais.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CALAIS (Dagbladet): I den franske byen Calais ved Den engelske kanal, er det nå to separate samfunn. Det ene er en helt vanlig fransk havneby med rundt 70000 innbyggere. Fortausrestauranter, hoteller, folk på vei til jobb. Kjører du ti minutter ut av sentrum, forbi ferjeterminalen og skiltet der noen har sprayet «Fuck the boarders», fortsetter forbi industriområdet og titandioksid-fabrikken, kommer du til en annen planet. Et lite u-land i hjertet av Europa.

Før var det et område der folk pleide å dumpe søppel, nå er det en uoffisiell flyktningleir, en favela, et gryende slumsamfunn som bare blir kalt «The Jungle». Akkurat hvor mange som bor her er det ingen som vet. Noen sier mellom 3000 og 4000, andre opp mot 5000.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.