«The Jungle» i Calais har vokst 53 % siden juni

6901 flyktninger og migranter bor nå i leiren.

MIDLERTIDIG HJEM: 6901 mennesker bor nå i «The Jungle» ifølge myndighetene. Foto: Philippe Huguen / AFP / NTB Scanpix
MIDLERTIDIG HJEM: 6901 mennesker bor nå i «The Jungle» ifølge myndighetene. Foto: Philippe Huguen / AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tross gjentatte forsøk på å fjerne den har flyktningleiren «The Jungle» i Calais fått 53 % flere beboere siden juni. Myndighetene kaller veksten «spektakulær», ifølge France 24.

Det offisielle tallet på beboere i den improviserte leiren er 6901, ifølge AFP.

De aller fleste beboerne i leiren anser «The Jungle» som et springbrett for å komme seg til Storbritannia - enten via båt eller som blindpassasjer på lastebiler og tog i Kanaltunnelen.

Calais' borgermester Natacha Bouchart fortalte nylig en britisk delegasjon at til sammen 9000 flyktninger og migranter bor i de ulike leirene langs kanalkysten, og at opptil 100 nye ankommer hver dag, skriver The Times.

Det mangler politifolk i området, bl.a. som følge av nylig avviklede EM i fotball. Det slår ut i lovløshet, ifølge avisa; Bouchart sier angrep på lastebiler skjer stadig oftere, i regi av menneskesmuglere og ytterliggående venstreradikale.

- Det går i jernstenger, baseballkøller og tåregass og brennende madrasser, eller trekubber i veibanen for å stoppe trafikken på ringveien, sier borgermesteren.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve beordret den sørlige delen av leiren jevnet med jorda i mars, men flyktningene og migrantene har bare flyttet til nordsida.

Dagbladet oppdaterer saken.