T-SKJORTE OG SOLBRILLER: Anthony Scaramucci (53) er iført ei T-skjorte med påtrykket «The Scaramucci Post» og et par mørke solbriller som han trekker ned foran øynene helt på slutten av lanseringsvideoen. Foto: ScaramucciPost
T-SKJORTE OG SOLBRILLER: Anthony Scaramucci (53) er iført ei T-skjorte med påtrykket «The Scaramucci Post» og et par mørke solbriller som han trekker ned foran øynene helt på slutten av lanseringsvideoen. Foto: ScaramucciPostVis mer

«The Mooch» gjør comeback med The Scaramucci Post: - Kommer til å bli midtfeltet i en tofelts motorvei

Folk klør seg i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anthony Scaramucci (53) har den tvilsomme æren av å inneha tittelen som tidenes mest kortlivende kommunikasjonssjef i Det hvite hus. For dem som lurer på hva han driver med etter at han fikk sparken 31. juli, har «The Mooch» selv svaret: Han skal begynne med journalistikk.

Scaramucci opprettet i forrige måned Twitter-kontoen ScaramucciPost, som har som beskrivelse «Kommer snart. Følging ≠ jobbtilbud». Spekulasjonene har vært mange om hva finansmannen egentlig planlegger, men i en video 53-åringen onsdag postet på Twitter, forklarer han det hele - iført ei blå/gul T-skjorte med «The Scaramucci Post» påtrykt.

Kryptisk

Skjønt, «forklarer»: «The Mooch»s budskap framstår tidvis kryptisk. Han erklærer at The Scaramucci Post til sjuende og sist vil bli «en opplevelse i verdensklasse». Og videre:

- The Scaramucci Post skal bli midtfeltet i en tofelts motorvei. Den skal handle om hva som er rett og galt i samfunnet akkurat nå, i motsetning til hva som er venstre og høyre, sier 53-åringen.

Han fortsetter med å fortelle at slagordet skal bli «Alt med moderasjon - inkludert moderasjon», og forklarer at «pendelen på uret delte seg og gikk to veier, slik at den ene delen sitter helt ute til høyre, og den andre delen sitter helt ute til venstre. Dette har gitt oss en mulighet til å være i midtfeltet og diskutere med det amerikanske folk hvordan man skaper et bedre samfunn».

Kanskje mest klargjørende er utsagnet om at The Scaramucci Post skal bli et sted der borgerne skal kunne «skille virkelige nyheter fra det som er nyheter som er ... la oss kalle dem falske (fake)».

Ifølge Scaramucci, som avslutter videoen med å la et par mørke solbriller gli ned over øynene à la «The Terminator», er 2. oktober oppstartsdatoen for The Scaramucci Post.

Latterliggjøres

Reaksjonene på videoen er svært delte. Mens noen av Twitter-responsene er svært imøtekommende («Endelig får vi en balansert nyhetskanal») og noen spør om de kan få jobbe for The Scaramucci Post, bruker andre anledningen til å latterliggjøre «The Mooch».

«Anthony Scaramuccis medieprosjekt gir ikke mye mening» heter en kommentar i næringslivsavisa Fast Company.

- Scaramucci beskrev The Post som «midtfeltet i en tofelts motorvei», som, når man tenker over det, ikke egentlig eksisterer. Mener han midtrabatten? Eller kanskje den korte tida da det fins et tredje avkjøringsfelt? Kanskje et sykkelfelt? Jeg er ikke sikker, skriver kommentater Cale Guthrie Weissman.

Weissman blir heller ikke klok på snakket om å befinne seg i midtfeltet etter at pendelen har delt seg.

- Den nye mediebedriften vil med andre ord prøve å avpolitisere innholdet? Eller gi det mer kontekst? Det er uklart - spesielt når det kommer fra en mann som Scaramucci, som befinner seg like mye i sentrum av politikken som Big Bird (Gule Fugl i «Sesam stasjon», red.anm.) er en fugl av normal størrelse, skriver kommentatoren.

Emojier og avstemninger

ScaramucciPost på Twitter har for øvrig markert seg med sitt originale innhold - poster bare inneholdende emojier, eller avstemninger som: «Det beste på Twitter er: @realDonaldTrump, @ScaramucciPost, @washingtonpost eller noe annet (fyll inn selv)».

Scaramucci tiltrådte stillingen som president Trumps kommunikasjonssjef 21. juli, til prostester fra presidentens talsmann Sean Spicer, som sa opp jobben. Men «The Mooch»s dager var talte etter skandaløse uttalelser om stabssjef Reince Priebus til en journalist i avisa The New Yorker:

«Han er en jævla paranoid schizofren», var blant uttalelsene om Priebus, mens 53-åringen erklærte at han ikke var sjefstrateg Steve Bannon «fordi jeg ikke prøver å suge meg selv».

Etter dette tok det ikke den nye stabssjefen John Kelly lang tid å sparke Scaramucci, som dermed var ute av Det hvite hus etter bare ti dager.

DIREKTE: Pressekonferanse i Det hvite hus etter at Trump sparket kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci etter bare ti dager. Video: AP Vis mer