ANKLAGES FOR Å RAPPE FRA BRITENE: Argentina's president Cristina Fernandez de Kirchner  blir av avisa The Sun i dag anklaget for å forsøke å rappe Falklandsøyene. Foto: Marcos Brindicci /Scanpix
ANKLAGES FOR Å RAPPE FRA BRITENE: Argentina's president Cristina Fernandez de Kirchner blir av avisa The Sun i dag anklaget for å forsøke å rappe Falklandsøyene. Foto: Marcos Brindicci /ScanpixVis mer

The Sun: Argentina forsøker å rappe Falklandsøyene

Kommer i dag med motsvar til Argentinas president som i går krevde Falklandsøyene i en annonse i The Guardian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Argentinas president Cristina Fernandez de Kirchner i går krevde Falklandsøyene fra britiske myndigheter i en annonse i avisa The Guardian, kommer den britiske avisa The Sun i dag med følgende motsvar:

- Hendene av vårt terretorium.

Avisa har i dag publisert et brev i en argentinsk avis, der de skriver at de oppfatter at presidenten hun forsøker å rappe britisk terretorium.

Videre skriver avisa at de vil minne presidenten om at Falklandsøyene tilhørte England allerede før Argentina eksisterte som et land.

I annonsen i The Guardian skrev Kirchner at hun mener Englands statsminister, David Cameron må overholde FN-resolusjonen fra 1965 om å «forhandle fram en løsning» om øyene.

Som svar til dette skriver The Sun i dag:

- Vi vil minne henne på den argentinske invasjonen av øyene i 1982, som ble stoppet av våre tropper, brøt med FN-pakten.

I brevet som er publisert som en annonse i avisa The Guardian krever president Kirchner at David Camerom overlater Falklandsøyene til Argentina.

I mars skal øybeboerne stemme om de fortsatt ønsker å tilhøre britene eller ikke.

MOTSVAR: The Sun kommer med motsvar til Argentinas president i dag. Foto: FAKSIMILE
MOTSVAR: The Sun kommer med motsvar til Argentinas president i dag. Foto: FAKSIMILE Vis mer