I TRØBBEL: En demonstrant utenfor kontoret til News International i London i forrige uke. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/Scanpix
I TRØBBEL: En demonstrant utenfor kontoret til News International i London i forrige uke. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/ScanpixVis mer

The Sun on Sunday i salg om en uke

Erstatter skandaliserte News of the World.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået AFP, som har fått tilgang til et internt skriv som er sendt til de ansatte i avisredaksjonen. Her går det fram at søndagsutgaven blir lansert 26. februar.

The Sun vier også forsiden av egen avis til nyheten.

Mediemogulen Rupert Murdoch, som eier The Sun, erklærte for få dager siden at søndagsutgaven ville komme i salg om svært kort tid.

Dermed dempet han spekulasjonene om at han vurderer å legge ned hele avisa for å ivareta ryktet til mediekonsernet News International. Fem sentrale medarbeidere i The Sun ble nylig pågrepet og siktet for å ha bestukket offentlige tjenestemenn i jakten på nyhetshistorier.

News of the World, som kom ut hver søndag og ble utgitt av samme konsern, ble lagt ned i fjor sommer etter avsløringer om at avisas journalister i flere år hadde hacket seg inn på mobilsvarerne til en rekke kongelige, kjendiser og politikere.

(NTB)