VINKER TAPPERT: Gordon Brown vinker til landsmøtedelegatene på Labours landsmøte i går. Den siste meningsmålingen er dårlig nytt for Brown. Storbritannias største avis har også vendt seg mot statsministeren. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIX
VINKER TAPPERT: Gordon Brown vinker til landsmøtedelegatene på Labours landsmøte i går. Den siste meningsmålingen er dårlig nytt for Brown. Storbritannias største avis har også vendt seg mot statsministeren. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIXVis mer

The Sun viser ryggen til Gordon Brown

Gir sin støtte til De konservative.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det britiske arbeiderpartiet mister oppslutning og er nå mindre enn Liberaldemokratene, viser en fersk måling. Tabloidavisen The Sun har allerede gitt sin støtte til De konservative.

I meningsmålingen får Labour støtte av 24 prosent av de spurte, en nedgang på 2 prosentpoeng.

Liberaldemokratene får 25 prosents oppslutning, en oppgang på hele 7 prosentpoeng.

Sist gang Labour var mindre enn Liberaldemokratene på en meningsmåling var helt tilbake i 1982, melder nyhetsbyrået Press Association.

Labour kan øke

Ipsos Mori, som står bak målingen, påpeker imidlertid at Liberaldemokratene nettopp har hatt landsmøte, og at det derfor ikke er uventet at oppslutningen er høy. Labour avholder landsmøte i disse dager, og vil trolig nyte godt av dette i kommende målinger, mener analytikerne.

Labour kan også trøste seg med at den tradisjonelle hovedutfordreren, de konservative Toryene, faller fra 43 prosent til 36 prosent på målingen.

The Sun skifter side

Mindre trøst er det i at Storbritannias største avis, The Sun, onsdag gikk på lederplass med støtte til Toryene. Det er første gang The Sun stiller seg bak De konservative etter at Labour kom til makten i 1997.

I lederartikkelen blir områdene avisen mener Labour har sviktet på listet opp, og artikkelen avsluttes med en oppfordring om å støtte den konservative partilederen David Cameron ved valget neste år.

Til TV-kanalen Sky News sier redaktør George Pascoe-Watson at Labour har sviktet landet, og at avisen har latt seg imponere av Cameron.(NTB)