Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

THEISEN TROR PÅ DRØMMEPÅSKE

Det er bare å glede seg. Påsken ser ut til å bli kjempebra og du kan forberede deg på utepåske. Finvær er i vente over store deler av landet. Og aller best blir det i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pent vær, først litt kaldt - deretter stigende temperaturer igjen. Dette er hovedingrediensene i Meteorologisk Institutts første langtidsvarsel for påsken. Og lite tyder på at Vidar Theisen og co skal bomme særlig mye.

Lite nedbør

De som trenger mer snø, blir neppe særlig fornøyd.

- I det store og hele blir det lite nedbør i påsken. Men samtidig blir det heller ikke så mye varme at vi kommer til å oppleve noen snøsmelting av betydning. Dette sier statsmeteorolog, Vidar Theisen, til Dagbladet.

- Været blir for de fleste lik det vi har hatt den siste tida. Stort sett omkring null grader på dagtid og 5-6 minusgrader om natta i den første delen av perioden.

I morgen kan det komme litt spredt snø over hele landet. Men så kommer finværet. Fra skjærtorsdag tar Theisen fri, og samtidig vil temperaturen trolig stige et par grader på dagtid.

- Jeg tror ikke noen skal behøve å fryse i påsken, fortsetter den populære væreksperten.

Får skylden

- Vi kan aldri være helt sikre på været, men datamaskinen og jeg er enige: Det ser ikke ut til at urolige værtyper rundt oss skal endre langtidsvarselet noe særlig, sier Theisen.

- Mange skylder på oss når været blir dårlig. Jeg tror nok det bare er på spøk. Kona mi pleier å si at jeg er værprofet - ikke værgud. Og det er nok mye sannhet i det.

- Jeg er ikke ekstra nervøs når jeg skal varsle påskeværet. For et par år siden fikk vi et skjennebrev fra et høyfjellshotell etter at vi hadde varselet dårlig vær og de hadde hatt finvær hele tida. Men samme dag som brevet ankom oss, slo været om - og da kom uværet vi hadde snakket om.

Men i år ser det unektelig bra ut. Vi venter mye finvær i påsken, sier Vidar Theisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media