Thendrup dømt til 14 års fengsel

Fikk dommen i Gulating lagmannsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Thomas Thendrup (36) fikk 14 års fengsel for Nokas-ranet. Det ble klart i Gulating lagmannsrett i Stavanger i dag.

Dommen gjelder fengselsstraff og ikke forvaring, slik påstanden fra aktor var. Statsadvokat Rune Høgberg la ned påstand om 15 års forvaring med en minstetid på ti år.

Thendrup sto og kikket alvorstynget ned i bordplata mens dommen ble lest opp. Advokatene ser også nedtrykte ut, beskrev Dagbladet.nos reporter på stedet.

Han ble dømt med minst mulig flertall. Fem dommere mente han var skyldig, mens to mente det motsatte. Det er minstekravet for domfellelse.

Thendrup dømmes ifølge dommen etter straffelovens §60a - om organisert kriminalitet, eller den såkalte «mafiaparagrafen» som den kalles.

Dermed er Thendrup kjent skyldig i å ha deltatt under Nokas-ranet 5. april i 2004. Dette er tredje gang han får lest opp en dom i mot seg i saken.

I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale oppreisning til de pårørende etter drepte Arne Sigve Klungland og de Nokas-ansatte. Han stilles solidarisk ansvarlig for å betale 51 millioner kroner til If Skadeforsikring.Thomas Thendrup tar betenkningstid om han skal anke dommen. Han kan imidlertid ikke anke skyldspørmålet til Høyesterett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer