- There is a bomb down here

Undertegnet Osama. 700 ansatte evakuert fra borerigg på Aker Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om lag 700 arbeidere er evakuert i ettermiddag etter en mulig bombetrussel mot en borerigg som er under bygging på  Aker Stord.  Først etter klokka 19 i kveld blir det avgjort hvordan boreriggen skal undersøkes.

Politiet ble alarmert klokka 13.58 av industrivernlederen på verftet. En av de ansatte hadde funnet en håndskrevet beskjed.

- Lappen ble funnet nede i det ene skaftet  i boreriggen med teksten "There is a bomb down here". Lappen var undertegnet med blant annet "Osama" og "9-11", og var plassert slik at den skulle være synlig for de som kom forbi. Beskjeden var skrevet på et trykt informasjonsark fra Aker, sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit i Haugaland og Sunnhordland til Dagbladet.no.

- Kan være en særdeles dårlig spøk

Med overtydelige referanser til angrepet på World Trade Centre i New York 11. september 2001, tok politiet ingen sjanser.

- Vi tar også høyde for at det kan være en særdeles dårlig spøk. Det skal vi etterforske uansett, etter at bombeekspertene fra Oslo-politiet har undersøkt riggen, sier Torstveit til Dagbladet.no.

Bombeeksperter fra Oslo politidistrikt er på vei til Stord med helikopter, og det er ventet at de vil være i arbeid fra 19-tiden.

Evakueringen skjedde uten dramatikk. 

Informasjonssjef Alf Terje Myklebust ved Aker Stord   opplyser til Dagbladet.no at den evakuerte boreriggen er under bygging for Aker Drilling.

Aker Spitsbergen er navnet på riggen, som ifølge bt.no koster 3,8 milliarder kroner, skal overleveres allerede i neste måned. Riggen, som er bygd for spesielt værharde strøk i nordområdene, skal først på oppdrag  for StatoilHydro.

-THERE IS A BOMB DOWN HERE: Om lag 700 arbeidere ble evakuert i ettermiddag etter funn av en lapp, som kan ha vært en bombetrussel. I kveld er bombeeksperter fra Oslo-politiet i gang med å finne ut om det virkelig er eksplosiver i boreriggen "Aker Spotsbergen" på Stord.