NESTE STATSMINISTER: Theresa May (til venstre) er nå klar til å bli Storbritannias første kvinnelige statsminister siden Margaret Thatcher.  Eneste konkurrent Andrea Leadsom  trakk seg mandag ettermiddag  fra  valget som leder i Det konservative partiet - og dermed statsminister etter David Cameron. Foto: Matt Dunham, AP/NTB Scanpix.
NESTE STATSMINISTER: Theresa May (til venstre) er nå klar til å bli Storbritannias første kvinnelige statsminister siden Margaret Thatcher.  Eneste konkurrent Andrea Leadsom  trakk seg mandag ettermiddag  fra  valget som leder i Det konservative partiet - og dermed statsminister etter David Cameron. Foto: Matt Dunham, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Theresa May blir den nye statsministeren

Andrea Leadsom trakk seg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrea Leadsom trekker seg fra lederkampen i toryene.

Det meddelte hun på en pressekonferanse klokka 13 norsk tid mandag

Theresa May står dermed igjen som eneste kandidat (krever innlogging) til å overta som Storbritannias statsminister.

May er klar til til å overta for David Cameron som partileder og regjeringssjef når han går av i september.

Det kan bety at en ny toryleder og statsminister kommer på plass mye raskere enn i september. Hvis lederstriden avklares, vil mange spørre seg hvorfor Cameron skal bli sittende stort lenger, skriver BBC.

Cameron kunngjorde sin avgang da resultatet av folkeavstemningen i juni ble klart. Et flertall trosset hans råd og stemte for at Storbritannia skal meldes ut av EU.

Tråkket i salaten

Andrea Leadsom, som vil bli statsminister i Storbritannia, tråkket i helga så grundig i salaten at hun nå kommer med en unnskyldning til sin rival Theresa May.

I et intervju med avisa The Times lørdag sa Leadsom at hun vil bli en bedre statsminister fordi hun er mor og at det betyr at hun har en mer reell eierandel av Storbritannias framtid.

Theresa May, som er favoritt til å bli leder av det konservative partiet og dermed bli Storbritannias neste statsminister, er barnløs. Leadsoms kommentarer har vakt sterke reaksjoner. Hun sier selv at hun er blitt feiltolket, og nå har hun sagt unnskyld til Theresa May.

– Jeg har sagt til Theresa hvor lei meg jeg er dersom jeg har såret henne, og at artikkelen sa det helt motsatte av det jeg sa og tror på, sier Leadsom i et intervju med avisa The Telegraph mandag.

(NTB).