Theresa May er redd for russerne: Har bannlyst Apple Watch

Britene er bekymret for hacking.

NO GO: Det er ikke lov å bruke Apple Watch i regjeringsmøter i Storbritannia, ifølge The Telegraph. En rekke andre dingser er heller ikke tillatt av sikkerhetsgrunner. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
NO GO: Det er ikke lov å bruke Apple Watch i regjeringsmøter i Storbritannia, ifølge The Telegraph. En rekke andre dingser er heller ikke tillatt av sikkerhetsgrunner. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Britiske statsråder har fått streng beskjed om å ikke bruke Apple-klokker.

Årsaken er bekymringer om at klokkene kan være enkle mål for russiske hackere, skriver avisa The Daily Telegraph. Forbudet skal gjelde i alle møter mellom regjeringsmedlemmer, skriver nettstedet Wired.

I David Cameron skal en rekke statsråder ha brukt Apple-klokker ifølge avisa, deriblant tidligere justisminister Michael Gove.

Theresa May skal nå ha satt foten ned og nektet sin regjering å bruke de populære tech-klokkene.

Ifølge The Telegraph er det genuin bekymring på toppnivå i Storbritannia over russernes aktivitetsnivå når det gjelder datakriminalitet.

Apple oppdaterer jevnlig sikkerhetsnivået på sin programvare, og det er ikke bare den amerikanske giganten som pekes ut som et svakt ledd i nettsikkerheten på regjeringsnivå i Storbritannia: Visstnok skal en rekke dingser være forbudt å bruke under møter.

Forbudet gjelder dermed også Pokemón Go, som har vokst seg rimelig populært i møtene våre fremste politikere deltar i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer