Therese (15) døde av kvelning

Obduksjonsrapporten er klar.

DREPT: 15 år gamle Therese Johansson Rojo ble funnet drept i skogen forrige helg. En 16-åring har erkjent drapet. Foto: Roger Vikström / Expressen
DREPT: 15 år gamle Therese Johansson Rojo ble funnet drept i skogen forrige helg. En 16-åring har erkjent drapet. Foto: Roger Vikström / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 15 år gamle Therese Johansson Rojo, som ble drept i Sverige forrige helg, døde trolig av kvelning.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er nå klar, skriver Expressen.

Den 15 år gamle jenta ble drept etter en klassefest natt til søndag 7. juni i Stureby, sør for Stockholm.

Skadene stemmer med forklaringer
Svensk politi sier at skadene stemmer overens med det den mistenkte 16-åringen har forklart i avhør. Han har erkjent at han drepte 15-åringen.
- Vi tror at døden inntraff under en tidsperiode på mellom ti minutter og en halvtime, sier etterforskningsleder Karolina Lindekrantz.

Obduksjonen viser at den 15 år gamle jenta trolig døde av kvelning. Ifølge obduksjonen ble Therese også utsatt for ytre vold mot kroppen.
- Den ytre volden var ikke dødelig i seg selv. Jeg kan si at vi ikke leter etter noe drapsvåpen. Vi har andre teorier, sier Lindekrantz til Expressen.
Svensk politi venter fortsatt på kjemiske analyser av urin og blod for å se etter spor av alkohol, dop eller gift.

Politiet sier til Expressen at de nå har dannet seg et bedre bilde av de siste minuttene Therese var i live. Klokka 2357 fikk en av vennene hennes en sms fra Therese hvor det sto: Jeg kommer straks.

Da hadde hun gått inn i skogen sammen med den 16 år gamle gutten som nå er mistenkt for å ha drept henne. Klokka 0040 ble politiet varslet etter at venner fant 15-åringen livløs ved en stige.

Sjalusi
To skolekamerater av Therese, en gutt og ei jente på 16 år, er mistenkt for drapet. Ifølge etterforskningslederen har jenta sendt flere meldinger til gutten får å få ham til å drepe Therese. Sjalusi skal ha vært motivet for drapet.

- Vi kan trekke konklusjonen at dette ikke er en impulshandling, har etterforskningsleder Karolina Lindekrantz sagt til avisa Metro.

ERKJENTE: En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på Therese (15). Foto: Roger Vikström / Expressen
ERKJENTE: En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på Therese (15). Foto: Roger Vikström / Expressen Vis mer