BLIND VOLD: Therese Larsson ble slått i bakken to ganger og tråkket på av to fremmede menn da hun var ute og gikk tur natt til torsdag. Nå vil hun flytte fra byen. Foto: Privat
BLIND VOLD: Therese Larsson ble slått i bakken to ganger og tråkket på av to fremmede menn da hun var ute og gikk tur natt til torsdag. Nå vil hun flytte fra byen. Foto: PrivatVis mer

Therese (25) er ute og går tur da hun møter to mørke skikkelser på stien. Så skjønner hun at noe er galt

Nå vil hun flytte fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25 år gamle Therese Larsson fra Lund i Sverige har akkurat sagt ha det til en venn sent onsdag kveld, men hun er ikke trøtt.

I stedet for å gå og legge seg tar hun på seg treningsklærne og hodetelefoner for å gå seg en tur.

Hun har bare gått fem minutter da hun ser to gutter som kommer gående mot henne på gangveien. Jo nærmere de kommer, jo tydeligere blir det at de to blokkerer hele stien. At de ikke akter å trekke til siden og la henne passere.

Hun forteller til Dagbladet at det er da hun skjønner at noe er galt.

«Du skal ikke være så tøff»

Therese rekker å ta ut ørepluggene og gjemme telefonen i BH-en før de to kommer så nært at hun hører at de snakker sammen.

- Da de bare var noen meter unna, sa de noe til hverandre på sitt språk. Det var da jeg skjønte at det var to utenlandske gutter. Så sier han ene til meg: «Du skal ikke være så tøff, di lille fitte.» Før han slår meg rett ned.

Hun går i bakken, og mens hun blir liggende nede, sparker den samme mannen henne i magen. Fortumlet forsøker hun å komme seg på beina igjen.

- Da slo han meg på nytt, enda hardere, like ved øyet. Jeg gikk i bakken igjen og slo hodet, og mens jeg ligger der tråkker den andre personen på hodet mitt.

Hånflirer

Denne gangen blir hun liggende. Hun kommer fram til at det er best at de tror hun er bevisstløs.

- Jeg lot som om jeg hadde svimet av, jeg ville ikke at de skulle gjøre noe mer med meg. Jeg hadde ikke sagt et ord siden det hele begynte. De gikk sakte vekk derfra, og jeg hører at han ene hånflirer.

Therese blir liggende urørlig på bakken. Lenge. Kanskje 15-20 minutter til hun er sikker på at de er borte. Så reiser hun seg sakte, og går bort derfra.

Litt før hun kommer hjem til der hun bor, setter hun seg på en trapp for å trekke pusten. Så blir det mørkt.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg våknet av at flere personer sto rundt meg. Ambulansen kom etterhvert og politiet dukket opp og stilte noen raske spørsmål før jeg ble sendt på sykehuset. De var først redd for at jeg kunne ha indre blødninger på grunn av sparket i magen, men undersøkelsene viste at alt sto greit til.

Vil flytte

Foreløpig har ikke politiet noen spor i saken. Det bekrefter de overfor svenske Expressen, og så langt Therese vet, er det ingen andre som var vitne til hendelsen.

- Selv har jeg ingen anelse om hvem det var. Det var så mørkt, så jeg kan ikke peke ut noen gjerningsmenn. Politiet har ringt meg i dag også, men de har ingen mistenkte i saken, sier hun.

Nå har hun fått nok av byen. Hun forteller at hun lenge har lekt med tanken om å flytte fra Lund, men at dette var dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Jeg vil flytte. Jeg har villet flytte lenge, men nå skal jeg gjøre alvor av det. Jeg kommer aldri til å tørre å gå i det området igjen.

Støtteerklæringer

Når Therese snakker med Dagbladet, har det gått halvannet døgn siden episoden. Hun er litt hoven i ansiktet, men ellers er hun ikke for ille tilredt.

Hun skulle vært på jobb både i går og i dag, men hun har i stedet tilbragt tiden med venner og familie. De har vist henne mye støtte.

Det var storesøsteren hennes som først fortalte historien på sin Facebook-side i går kveld. I skrivende stund er inlegget delt mer enn 17 000 ganger. Therese sier at all omtanken og støttemeldingene varmer.

- Det er veldig fint at alle bryr seg. Jeg setter virkelig pris på det. Det føles bra at folk får vite om hva som har skjedd, sier hun, og fortsetter:

- Forhåpentligvis for de som gjorde dette se det de også. Jeg vil at de skal se hva de har gjort.

Nedgang i Norge

Statistisk Sentralbyrå kom i mars i år med en omfattende voldsrapport for Norge i 2015. Den viser at forekomsten av slike tilfeller som det Therese ble utsatt for, har gått noe ned.

I 2015 oppgav 1,8 prosent av alle kvinner og 2,0 prosent av alle menn at de hadde opplevd å bli utsatt for minst et tilfelle av vold i løpet av ett år.

Størst andel er det blant menn i aldersgruppen 16-24 år, hvor 5,0 prosent er utsatt for minst et tilfelle av vold. Blant kvinner er andelen voldsofre i 2015 størst i aldersgruppen 25-44 år med 3,3 prosent.