Therese (25) sa nei - og sluttet

Etter bare ett år i yrket ble Therese Gudmundsen (25) utbrent og måtte sykmelde seg i flere måneder. Så sluttet hun, og har ikke sett seg tilbake siden.

SLUTTET: Therese Gudmundsen. Foto: Skjermdump / Instagram
SLUTTET: Therese Gudmundsen. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig offentliggjorde Norsk Sykepleierforbund at 15 prosent av landets utdannede sykepleiere har gått ut av yrket. Det utgjør 17 000 sykepleiere.

- Sykepleiere og spesialsykepleiere er den yrkesgruppen det er klart størst mangel på i Norge, faktisk over ti prosent av totalmangelen. Det går utover befolkningens helsesikkerhet og samfunnets helseberedskap, sier Lill Sverresdatter Larsen forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

NSF omtaler en undersøkelse utført av Statistisk sentralbyrå, «Arbeidsmarkedet for helsepersonell fram mot 2040», som viser at landet vil ha behov for over 100 000 sykepleierårsverk i 2040.

Therese sluttet: - Ekstremt

Therese Gudmundsen (25) fra Stavanger ble ferdigutdannet som sykepleier i 2019. Da begynte hun i hjemmetjenesten i Bodø, hvor hun tok utdanningen sin.

Det tok ikke mange vaktene før hun merket hvor tungt det var å stå i jobben.

- Det var et veldig høyt arbeidspress, nesten alltid underbemannet, mye ansvar, og ekstremt dårlig tid. Vi fikk ofte inn beskjeder på morgenene om at folk var syke, og da var det nesten aldri noen som kunne erstatte dem, sier Therese til Dagbladet, før hun fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer