Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Therese-saken:- Politiet saboterer

Advokat Fridtjof Feydt mener politiet i Drammen saboterer Therese-saken.

- SABOTERER:  Advokat Fridtjof Feydt mener politiet saboterer hans jobb som advokat for familien til Therese Johannessen som forsvant sommeren 1988. - Det virker som politiet i Drammen fortsatt mener Thomas Quick er gjerningsmannen, sier Fridtjof Feydt oppgitt. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
- SABOTERER: Advokat Fridtjof Feydt mener politiet saboterer hans jobb som advokat for familien til Therese Johannessen som forsvant sommeren 1988. - Det virker som politiet i Drammen fortsatt mener Thomas Quick er gjerningsmannen, sier Fridtjof Feydt oppgitt. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra innvandrerbydelen Fjell i Drammen sommeren 1988. Den svenske mytomanen Thomas Quick, alias Sture Bergwall, ble seinere dømt for å ha kidnappet og drept den lille uskyldige jenta.

Quick er seinere frikjent for drapet og kidnappingen.

Nå krangler advokat Fridtjof Feydt med politiet i Drammen. feydt som representerer familien til Therese Johannessen er rasende, og hevder at politiet saboterer arbeidet han utfører for familien til Therese. Sammen med privatetterforsker Finn Abrahamsen og journalist Per Asle Rustad saumfarer Feydt saken, for å finne eventuelle nye spor eller mulige beviser politiet ikke har kommet til bunns i.

Fullt innsyn
- Politiet i Drammen vil ikke gi oss innsyn i sakens dokumenter. Det ville heller ikke Drammen tingrett, men det har Borgarting lagmannsrett slått fast at vi skal ha, sier Feydt.

Ifølge et brev Feydt nå har sendt til sorenskriveren i Drammen får han ikke tilgang til en rekke viktige dokumenter i Therese-saken.

- Vi har en rekke ganger forsøkt å komme i kontakt med politiet i Søndre Buskerud politidistrikt, men vi får ikke svar. Verken på telefonhenvendelser eller brevene vi sender, sier advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.

Avviser
Politiadvokat Jarle Vist ved Søndre Buskerud politidistrikt avviser på det mest bestemte at politiet holder tilbake eller forsøker å skjule dokumenter i Therese-saken.

- Advokat Feydt har fått tilgang på samtlige dokumenter. Hvis det er noen han ikke har fått, må det skyldes at enten har vi ikke disse dokumentene eller at vi ikke finner dokumentene. Jeg skal undersøke saken, men husk dette er en sak som snart er 25 år gammel, sier politiadvokat Jarle Vist.

Politiadvokaten avviser på det mest bestemte at politiet saboterer arbeidet til advokat Feydt i Therese-saken.

- Negativitet
Advokat Feydt tror ikke på forklaringen til politiet i Drammen.

- Det er nesten utrolig hvor mye negativitet vi er blitt møtt med av politi, påtalemyndighet og innledningsvis også av Drammen tingrett i denne saken. Myndighetene burde vært takknemlig for at vi forsøker å komme til bunns i Therese-saken, sier den kjente advokaten.

- Hvorfor skule politiet i Drammen og påtalemyndigheten ønske å sabotere ditt arbeid som advokat for familien til Therese Johannessen?

- Trolig skyldes det at Søndre Buskerud politidistrikt har låst seg fast i at Thomas Quick er den skyldige i Therese-saken. Dette til tross at svensk påtalemyndighet har henlagt saken mot Quick og at svensk domstol har frifunnet Thomas Quick. Prestisje kan ofte være en betydelig faktor, sier Fridtjof Feydt til Dagbladet.

- Det ser ut som om politiet i Drammen i sin villfarelse synes å tro at frifinnelsen av Quick skyldes at han trakk sin tilståelse. Dette er feil. Sannheten er at det aldri har vært beviser mot Thomas Quick, sier Fridtjof Feydt.

AVVISER:  Politiadvokat Jarle Vist avviser at politiet saboterer advokat Fridtjof Feydt.
Foto.: Bjørn Langsen / Dagbladet
AVVISER: Politiadvokat Jarle Vist avviser at politiet saboterer advokat Fridtjof Feydt. Foto.: Bjørn Langsen / Dagbladet Vis mer