Thereses mor ønsker ingen erstatning

Therese Johannessens mor, Inger-LisJohannessen, vil ikke kreve erstatning eller oppreisning av Thomas Quick som er tiltalt for drapet på hennes ni år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når rettssaken mot Quick tar til i Stockholm tinghus i morgen, er mammaen til Therese første vitne som skal føres av påtalemyndigheten. Men Inger-Lise Johannessen vil ikke kreve erstatning eller oppreisning for det tap hun har lidd etter at datteren forsvant i 1988.

Etter det NTB erfarer skyldes det at Johannessen mener at det ikke er mulig å måle datterens liv i penger. Hun ønsker imidlertid å bidra med sin del i rettsoppgjøret, gjennom med egne ord å beskrive Therese og måten hun forsvant på. Derfor vil hun vitne i drapssaken mot Quick.

Vil møte Quick

Inger-Lise Johannessen ønsker også å høre Quicks forklaring for retten. Ifølge tilståelsen han har gitt til politiet, bortførte han ni år gamle Therese utenfor hennes hjem på Fjell i Drammen på kvelden den 3. juli 1988. Derfra tok han henne med til Hærland kirke i Østfold hvor han kvalte niåringen med hennes eget belte.

Quick har også i detalj forklart om hvordan han lemlestet Therese etter at hun var drept, før han kvittet seg med restene i området rundt Ringentjernet i Østfold.

(NTB)