Thereses mor truer med søksmål mot svensk advokat

Den svenske advokaten Pelle Svensson sår tvil om Therese-saken i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Therese Johannessen som ni år gammel forsvant fra Fjell i Drammen i 1988, er i live i Pakistan og har flere barn, hevder den svenske advokaten Pelle Svensson.
Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, raser mot advokaten og truer med søksmål.
— Det er løgn! Dette er å tråkke på folk. Jeg kan gå til sak mot ham. Dette kommer jeg til å ta videre, sier hun til Nettavisen.

Påstandene fra den svenske advokaten fremmes i en bok om Thomas Quick som Svensson gir ut på mandag, melder svenske Aftonbladet. I boka hevdes det at Quick er utsatt for en rettsskandale. Quick nekter nå for å ha begått ett eneste av drapene han tidligere har tilstått og blitt dømt for.

Fra PakistanIfølge Pelle Svensson er Thereses biologiske far fra Pakistan, og det er denne mannen som skal ha bortført piken. Svensson viser at Thereses mor i tidlige politiavhør skal ha forklart at jenta var bortført av pakistanere og at flere vitner skal ha sett en jente som lignet på Therese på flyplassen samme dag som hun forsvant. Kripos skal i hemmelighet ha forfulgt dette sporet, uten resultat, hevder Svensson.
Inger-Lise Johannessen stiller seg fullstendig uforstående til Svenssons påstander. Hun avviser at den biologiske faren er fra Pakistan.

— Den biologiske faren er jo han som har vært der hele tiden. Hadde dette vært sanne opplysninger, hadde jo politiet vært der for lengst og hentet henne hjem. Jeg skjønner ikke hvor han har fått disse opplysningene fra, sier hun.Johannessen tror ikke Thomas Quick kan ha drept datteren, og har tidligere fremmet krav om at saken mot ham tas opp på nytt.
— Gammelt sporTidligere krimreporter Kåre Hunstad dekket Therese-saken for Dagbladet. Han sier at det pakistanske sporet er kjent stoff.

— Det er en gammel teori, basert på et tips dagen etter at hun forsvant. Ifølge dette tipset skulle det sitte to voksne personer og en liten jente på et fly fra København til Pakistan, sier Hunstad til VG Nett.

Hunstad sier teorien ble tatt på høyeste alvor, og at den ble sjekket ut.

— Dette skrev jeg om i Dagbladet tidlig på 1990-tallet. Jeg har ikke noen tro på dette sporet.

Også tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen, som deltok i den tidlige etterforskningsfasen etter Thereses forsvinning, er godt kjent med Pakistan-sporet.

— Om noen skulle ha lurt politiet, er det nytt for mitt vedkommende. Jeg deltok selv i etterforskningen, dette var noe vi sjekket ut. Man visste at hun hadde en far med ikke-norsk opprinnelse, sier han til VG Nett.Ni år gamle Therese forsvant fra hjemstedet Fjell i Drammen 3. juli 1988.

(NTB)

Thereses mor truer med søksmål mot svensk advokat