Thereses mor truer med søksmål mot svensk advokat

Den svenske advokaten Pelle Svensson sår tvil om Therese-saken i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Therese Johannessen som ni år gammel forsvant fra Fjell i Drammen i 1988, er i live i Pakistan og har flere barn, hevder den svenske advokaten Pelle Svensson. Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, raser mot advokaten og truer med søksmål.— Det er løgn! Dette er å tråkke på folk. Jeg kan gå til sak mot ham. Dette kommer jeg til å ta videre, sier hun til Nettavisen.

Påstandene fra den svenske advokaten fremmes i en bok om Thomas Quick som Svensson gir ut på mandag, melder svenske Aftonbladet. I boka hevdes det at Quick er utsatt for en rettsskandale. Quick nekter nå for å ha begått ett eneste av drapene han tidligere har tilstått og blitt dømt for.

Fra PakistanIfølge Pelle Svensson er Thereses biologiske far fra Pakistan, og det er denne mannen som skal ha bortført piken. Svensson viser at Thereses mor i tidlige politiavhør skal ha forklart at jenta var bortført av pakistanere og at flere vitner skal ha sett en jente som lignet på Therese på flyplassen samme dag som hun forsvant. Kripos skal i hemmelighet ha forfulgt dette sporet, uten resultat, hevder Svensson. Inger-Lise Johannessen stiller seg fullstendig uforstående til Svenssons påstander. Hun avviser at den biologiske faren er fra Pakistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer