Thereses mor vitner mot Quick

Nesten ti år etter at hun mistet datteren skal mammaen til Therese nå møte mannen som er utpekt som Thereses morder. Bare meter fra tiltaleboksen der Thomas Quick vil sitte omringet av psykiatriske pleiere, skal Inger-Lise Johannessen ta plass i vitneboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der skal hun fortelle om hvordan hun opplevde julikvelden i 1988 da hennes ni år gamle datter forsvant. Thereses mamma blir ført som påtalemyndighetens første vitne når straffesaken mot seriemorderen Thomas Quick starter i Hedemora tingsrätt i Stockholm på tirsdag.

- Det vil så klart bli en svært tøff påkjenning for henne. Men Inger-Lise Johannessen er fast bestemt på at hun skal avgi forklaring i saken mot Quick, sier advokat Petter Bjørk som er bistandsadvokat for Thereses mamma.

Vil ha Quick der

Hans oppgave er å være til stede for Thereses mamma i retten. Som hennes advokat har han vurdert om han skal be om at Thomas Quick forlater rettslokalet under mammaens vitneprov.

- Jeg har vurdert om ikke det er best, for å skåne henne. Men Thereses mamma er fast bestemt på at Quick skal være der mens hun vitner. Jeg tror at for henne er det å fortelle Quick om den kvelden da Therese forsvant, en del av formålet med å avgi forklaring, sier Bjørk.

Han leter etter ord som kan beskrive hva mammaen til Therese føler om rettssaken, nå rett før den starter. Det er ikke lett.

- Du kan jo tenke deg det selv - det er klart at det blir en mix av følelser i en sånn sak, sier Bjørk.