Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Think unngår konkurs, men flytter til Finland

Rundt 85 personer mister jobben.

SLITER: Elbilprodusenten Think sliter, men har unngått konkurs etter å ha skaffet nye midler. Her vises eksteriøret av nye Think City, som ble presentert i Oslo tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SLITER: Elbilprodusenten Think sliter, men har unngått konkurs etter å ha skaffet nye midler. Her vises eksteriøret av nye Think City, som ble presentert i Oslo tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 
Mens produksjonen av Thinks elbiler flyttes til Valmet Automotive i Nystad i Finland, beholdes Thinks hovedkontor med ledelse, teknologiutvikling og salg utenfor Oslo.
Produksjonen på Aurskog blir lagt ned på ubestemt tid, opplyser Think.
Til tross for at den videre driften i Norge er sikret, vil rundt 85 personer miste jobben, anslår selskapet. 100 personer beholder jobben.Think  har skaffet rundt 250 millioner, noe som dekker både betaling av gjeld og kapital til videre drift, melder Romerikes Blads nettutgave.
Gjeldsavtalen selskapet har forhandlet fram med sine kreditorer, ble presentert i skifteretten i Bærum torsdag.
Kreditorene godtar halvt oppgjør, og flere av de eksisterende investorene er fortsatt med videre i selskapet. De har gått med på å ikke kreve tilbake penger de har til gode.
Think vil foreløpig ikke uttale seg om den videre driften av selskapet, men ifølge Romerikes Blad stemmer spekulasjonene om at produksjonen vil bli flyttet fra Aurskog og Norge til Finland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling