-  This guy\'s a brutal killer

I går prøvde George W. Bush å bevise at situasjonen i Irak har bedret seg. Det ble motbevist av en kvinnelig selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv og seks andre til døden i Irak i går. Smellet ble hørt høyt og tydelig i Washington.

Det er første gang at al-Qaida, som tok på seg skylda for attentatet, bruker en kvinnelig selvmordsbomber i Irak. Hun angrep, forkledd som mann, et vervingssenter for soldater, og tok med seg seks irakiske rekrutter i døden. 30 andre ble såret.

Bush advarte

Angrepet passet George W. Bush dårlig. I går forsøkte han å forklare det amerikanske folket hvorfor de amerikanske soldatene må være i Irak på ubestemt tid. Han sa at opprøret og volden trolig ville øke i tida fram til folkeavstemningen i Irak neste måned.

Bush, som nå bare har 37 prosent støtte i befolkningen når det gjelder Irak-krigen, la fram flere beviser på at situasjonen bedrer seg i landet.

Det første var drapet på al-Qaidas nestleder i Irak, Abdullah Abu Azzam.

-  This guy\'s a brutal killer (Denne mannen er en brutal morder), sa Bush.

Det neste beviset var at stadig flere irakiske soldater er i stand til å utføre sikkerhetsoppgaver, som å vokte byer og å hindre at utenlandske terrorister kommer inn i Irak.

Reserven

Men så beviste Al-Qaida samme dag og nok en gang at selvmordsbombere er svært vanskelig å stoppe, og at de har en reserve å ta av, nemlig kvinnene. Og ved å drepe rekrutter, nok en gang, viste Al-Qaida at irakerne nok ikke vil kunne beskytte seg selv i overskuelig framtid.

-  Vi må vente at de vil gjøre alt i deres makt for å prøve å stoppe marsjen mot frihet, sa Bush.

Våre soldater er klare til å ta imot dem, la han til. Ifølge nyhetsbyrået AP planlegger USA å ha 150 000 soldater i Irak i desember, da irakerne skal gjennomføre nok en valg, valget på nytt parlament.

Demokrati?

Lar disse to valgene seg gjennomføre, og er irakerne fortsatt interessert i å delta i dem? Afghanistan gjennomførte sitt parlamentsvalg for bare noen dager siden. Om lag halvparten av velgerne lot være å stemme.

Og i går slo også en selvmordsbomber til i Afghanistans hovedstad, Kabul. Målet var også her et militært senter. Minst 12 ble drept i angrepet. Selvmordsbombere er en sjeldenhet i Kabul. Men signalet var klart, et valg endrer lite, det stopper ikke volden. Også det smellet ble hørt høyt og tydelig i Washington.

DREPT: Al-Qaidas nestleder i Irak, Abdullah Abu Azzam, ble drept i helga.