Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Stockholm

Thomas (56): - Hadde jeg vært der litt før, så hadde jeg stått akkurat i den gata hvor angrepet skjedde

Massivt politioppbud i Stockholm sentrum.

VAR I NÆRHETEN: Hadde Thomas Kubja vært på T-banestasjonen litt før, kunne han havnet mitt i angrepet i Drottninggatan i Stockholm. Foto: AFP / NTB Scanpix. Foto innlemmet: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
VAR I NÆRHETEN: Hadde Thomas Kubja vært på T-banestasjonen litt før, kunne han havnet mitt i angrepet i Drottninggatan i Stockholm. Foto: AFP / NTB Scanpix. Foto innlemmet: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): Fire personer ble drept og 15 skadet da en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm like etter klokka 15 i dag.

Politiet i Stockholm bekrefter at en person er pågrepet for å ha hatt befatning med saken. Mannen ble pågrepet i Märsta utenfor Stockholm.

- Folk skrek

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket der flere personer løper for livet da lastebilen i Stockholm kommer i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer

Thomas Kubja (56) gikk av på T-banestasjonen like i nærheten av Åhléns-forretningen lastebilen kjørte inn i. Da han var på vei ut av T-banen og i retning av Drottninggatan, kom politiet løpende imot og ba folk trekke den andre veien.

- Jeg så røyk og masse politi som skrek til oss at vi måtte evakuere. Det var kaos. Hadde jeg vært der bare litt før, så hadde jeg stått akkurat i den gata hvor angrepet skjedde, sier Kubja.

- Folk skrek og det gikk rykter om skuddløsning, forteller 56-åringen.

Da Dagblaet møtte ham utenfor Centralstasjonen i Stockholm og ventet han på å kunne få hente bagasjen han har i et skap på innsiden. På en benk satt han og arbeidet på PC-en i kulda. Stasjonen var stengt og ordensvakter og politi holdt vakt foran stasjonen som ligger like ved Åhléns-forretningen.

Politioppbudet er massivt i Stockholm. Det står politibiler på alle gatehjørner, tungt bevæpnet med maskingevær.

Stengt

Kubja håper på at det skal gå tog i kveld og at han skal få hentet bagasjen, men en av ordensvaktene gir beskjed til folkemengden at det ikke kommer til å gå noen tog fra Sentralstasjonen i kveld.

- Da får jeg ta inn på hotell, sier Kubja.

Utenfor i den kalde luften, står også Monika Strandgren (66). Hun hadde håp om å ta pendlertoget. Når Dagbladet treffer henne, har hun ventet i flere timer.

- Jeg tar ikke inn på hotell, da får jeg bo hos noen andre, sier Strandgren, som tidligere på dagen ble evakuert fra stasjonen.

Thore Gårmark har også stått lenge og ventet på toget. Han skulle dratt klokka halv 6 i dag.

- Det er tragisk at slik terror også skal skje her i Sverige, sier han.

VENTER: Thore Gårsmark venter på toget fredag kveld. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
VENTER: Thore Gårsmark venter på toget fredag kveld. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer