Thomas (8) driver eget kreftlotteri

TROMSØ (Dagbladet): Åtte år gamle Thomas kjemper mot blodkreft, på vegne av seg sjøl og alle andre barn. Nå driver han et inntektsbringende privat-lotteri, til hjelp for kreftsyke barn i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl var Thomas Iversen Solstad bare seks år da det triste budskapet kom. Gutten klaget på smerter i armer og bein. Legene slo fast at blodkreft, eller leukemi, hadde angrepet den vesle kroppen.

Men den tapre og livsglade Lofoten-gutten har ikke latt seg knekke av den alvorlige sjukdommen, sjøl om han har vært gjennom flere cellegiftkurer og lange sykehusopphold i Bodø og Tromsø. Hver sjette uke møter han opp til medisinsk sjekk.

- Jeg har truffet mange nye venner på sykehusene og fått være med på mange turer. Derfor tenkte jeg at andre barn som får kreft burde få det like bra, forteller han til avisa Lofot-Tidende.

Mottatt som en helt

Dermed startet han lotteri, helt på egen hånd.

Hjemme på Gravdal har han møtt lutter velvilje. Næringsliv og privatpersoner har tatt imot ham som en helt.
- Alle butikkene, unnatt én, har gitt premier. Og folk kjøper masse lodd, sier Thomas.

På få dager har han samlet inn drøye 2000 kroner. Nå ligger de i et plastnett hjemme på gutterommet. Om noen dager står de på konto hos Støtteforeningen for kreftsyke barn i Norge, som har hjulpet Thomas til å holde motet oppe.

Nytt lotteri

For to dager siden trakk han 24 vinnerlodd. Han har nesten ikke tid til å dele ut premiene, så ivrig er han etter å dra i gang neste lotterirunde.

Thomas venter på å bli erklært frisk. Maksimalt fem år skal det ta, har legene fortalt Leknes-familien.
Samtidig forsøker han å leve et tilnærmet normalt liv, og dyrker hobbyene sine: håndball, fotball og rulleskøyter.